Rossiho náhradník pojede až v Barceloně

Dle oficiálního vyjádření týmového manažéra Valentina Rossiho Davide Brivia a závodního ředitele Yamahy Lina Jarvise se nejbližší comeback devítinásobného mistra světa uskuteční v srpnu 2010. A o dalších zajímavostech okolo náhradníka Valentina Rossiho se dozvíte více v tomto článku.

Na otázky okolo pádu, zranění a návratu Valentina Rossiho odpovídají v TZ Yamaha Racing pánové Davide Brivio - týmový manažér Valentina Rossiho  a Lin Jarvis - závodní ředitel Yamahy.

Co bylo vlastně příčinou pádu Valentina Rossiho? 

Davide Brivio: "Valentino jel právě své první letmé kolo s novými pneumatikami. V zatáčce "Arrabiata 2" se nechal předjet jedním ze soupeřů. Potom objel přibližně jednu čtvrtinu okruhu normálním tempem a naplno otevřel plyn v zatáčce "Biondetti". Zadní pneumatika mu uklouzla v okamžiku, když jel rychlostí asi 180 km/h. Rossi potom dopadl na zem při rychlosti kolem 150 km/h".



Kdy se dá očekávat jeho návrat?

Davide Brivio: "To se nedá nyní říci. Všechno bude záležet na průběhu jeho uzdravení. Přibližně za 45 dní budeme moci říci více. Vycházíme ale z toho, že Valentino v příštích dvou měsících nepojede žádný závod. Pokud bude vše běžet dle nejlepšího možného průběhu, tak pojede Vale závody Grand Prix buď v srpnu, nebo v září".


Proč nebude Valentino nahrazen už nyní?

Lin Jarvis: "Rozhodli jsme se, že teprve při závodě Grand Prix v Barceloně, který se koná 4. července, bude sedět v sedle Valentinovy Yamahy náhradní jezdec. Tím splníme naši smlouvu s promotérem Grand Prix. A do té doby máme možnost se správně rozhodnout a připravit se na novou situaci."

Co budou dělat v tomto meziobdobí Valentinovi mechanici a celý jeho tým?

Lin Jarvis: "Týmový manažér Davide Brivio, šéfmechanik Jeremy Burgess a jeho mechanici nebudou ani v Silverstone a ani v Assenu, teprve v Barceloně se budou starat o náhradního jezdce. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist