Rossi varuje Simoncelliho

Ex-mistr světa Valentino Rossi zajel v neděli v Misanu zatím svůj nejlepší závod s motocyklem Ducati, ovšem ve svém hodnocení po víkendu se hodně tvrdě vyjádřil k omezení testování, kritizoval i SuperSicka a designem své helmy názorně demonstroval svou frustraci dosavadního závodění s italským továrním motocyklem.

Speciální design helmy továrního pilota Ducati Valentina Rossiho chtěl jasně všem ukázat, kde se v současné době nachází devítinásobný mistr světa...

V každém jiném týmu by se taková akce určitě neobešla bez následků, ale design, který si pro svou helmu pro domácí závod zvolil Valentino Rossi, byl továrním týmem Ducati tolerován a to i přesto, že to byla otevřená kritika na GP11.1 a svého chlebodárce.

Rossi na své helmě ve stylu komiksu nechal znázornit, co se mu honí v hlavě během závodění s motocyklem Ducati. Tedy blesky, exploze, lebky a třeba i bomby - tím chtěl Rossi jasně zdůraznit, jak se asi cítí na svém motocyklu.
"Mohli jsme sice prostě napsat F*CK, ale to by bylo politicky neúnosné", vysvětlil design na své helmě Rossi. A jelikož tato italská Superstar ani v domácím závodě v Misanu nedojel lépe než na 7. místě, naskýtá se otázka: Jak hluboko je Rossi ve skutečnosti frustrován?

Díky finančně napjaté situaci v MotoGP je ze všech koutů a rohů znát omezení financí, což se dotýká i testování. Ovšem to se vůbec nelíbí Valentinu Rossimu, který si myslí, že se tím žádné peníze vůbec neušetří: "To je hodně absurdní situace. Jsme asi jediným sportem, který nesmí testovat. Připadám si jako fotbalista, kterému někdo vykládá, že může trénovat pouze jeden den v týdnu. Tento zákaz byl vydán, aby se zmenšily náklady na závodění, ale leasingové poplatky nejsou menší a tovární jezdci, kteří jsou placeni za vývoj motocyklu, musí sedět doma. Potřebujeme prostě o několik dní testování více", kritizuje současný systém   Rossi.
V každém případě se Ital v Misanu během závodního dne proti tréninku zlepšil a i pro to má Ital své vysvětlení: "Někdy jsou někteří jezdci Ducati, třeba Hayden nebo Barbera, rychlejší než já, ale já se prostě musím starat o další vývoj motocyklu Ducati. Nemůžu to prostě dělat jako oni, skoro nic nezměnit a jen se starat o to, aby mě někdo vytáhl k jednomu rychlému kolu. Jsem ale jediný jezdec na Ducati, který dokázal v několika závodech závodit proti Hondě a Yamaze", říká dále "The Doctor".
V Misano předjel Marco Simoncelli svého krajana Rossi relativně agresívně. Devítinásobný mistr světa je názoru, že je to prostě způsob jízdy, jakým jeho krajan závodí: "Místo, aby počkal na příští zatáčku a minimalizoval tak riziko pádu, tak udělá manévr, který od soupeře vyžaduje, aby narovnal svůj motocykl, a zabránil tak kontaktu a eventuálnímu crashi. Prostě využil situace, neboť dobře ví, že momentálně nemohu patřičně reagovat. Ale to se změní. Nejsem žádné malé dítě a umím se bránit, pokud by opravdu došlo k kontaktu", varuje Rossi na dálku továrního jezdce Hondy Simoncelliho.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist