Rossi už zůstane u Yamahy, říká k šancím Suzuki Brivio

Šéf týmu Suzuki MotoGP Davide Brivio v poslední době tlumil informace ohledně možnosti, že Valentino Rossi spojí síly s japonskou Suzuki v rámci jejich návratu do motocyklového mistrovství světa, které je spojeno s rokem 2015.

Italskému devítinásobnému šampionu letos končí smlouva s Yamahou a proto by pro Valentina Rossiho nebyl problém podepsat smlouvu s jiným výrobcem. Zejména je ve hře blízká vazba na Davide Brivia, který s Rossim dlouhá léta spolupracoval a společně zažili velmi úspěšné roky u Yamahy, kde vyhráli čtyři tituly.
Podle Brivia je takový scénář ale velmi nepravděpodobný. Rossi už dříve uvedl, že první část letošní sezony bude pro něho samotného vodítkem k tomu zda pokračovat v závodění a pokud ano, jako že s velkou pravděpodobností tomu tak skutečně bude, má v plánu podepsat další dvouletou smlouvu.

„Podle mého názoru se Valentino již rozhodl, že pokud kariéru jednou ukončí, tak s Yamahou,“ uvedl pro Motorcycle News Davide Brivio. „Po dvou těžkých letech u Ducati si nemyslím, že by měl znovu chuť riskovat. K Yamaze se vrátil s touhou s nimi zůstat jak jen to bude možné.“
„Myslím si, že je stále velmi motivovaný, aby závodil nejen v letošním roce, ale aby pokračoval dál a také si myslím, že pro jeho kariéru je logické skončit se závoděním v barvách Yamahy,“
dodal Davide Brivio.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist