Rossi ukončil test v Misanu, Hayden se uzdravuje dle plánu

Valentino Rossi ukončil dvoudenní test v Misanu, kde intenzivně pracoval na motocyklu MotoGP společně s techniky továrního týmu Ducati.

Italský tovární jezdec Ducati absolvoval celkem 80 okruhů, když pokračoval v práci na motocyklu, který poprvé testoval 15. července v Mugellu. Jednalo se o nový rám a zadní kyvnou vidlici, tyto updaty by měl Rossi poprvé vyzkoušet v závodě "GP Aperol di San Marino e della Riviera di Rimini".

Během testu se ohlásil z USA druhý tovární pilot Nicky Hayden a informoval přítomné, že jeho rehabilitace probíhá podle plánu a nic by nemělo stát v cestě jeho účasti při Grand Prix San Marina.
Valentino Rossi: "Absolvovali jsme několik testů šasí a výsledky byly hodně zajímavé, ačkoliv jsme je bohužel nemohli srovnávat s jinými jezdci. Pracovali jsem na setupu motocyklu v souvislosti s opotřebováním pneumatik, neboť tyto problémy nás pronásledovaly v poslední době. Získali jsme hodně pozitivních informací, které ale můžeme vyzkoušet až při samotném závodě".
Nicky Hayden: "Bylo to hodně těžké zůstat doma, zatímco moji soupeři jeli závody. Vynechat test je něco, co úplně nesnáším. Máme totiž několik nových dílů, které jsme mohli ještě letos použít. Ale jinak mám dobrou zprávu. Zlomeniny se samozřejmě nezahojí během 10 dní, ale otok mé ruky už zmizel a můj pocit je daleko lepší a také moje hlava už je v pořádku a nebolí. Vše běží podle plánu a já se už nemohu dočkat, až budu znovu sedět na motocyklu".
Filippo Preziosi: "Během těchto dvou dnů jsme se především koncentrovali na práci se šasím. Po hodnocení od Valentina jsme se rozhodli vzít nový rám a novou kyvnou vidlici na příští závod do Misana. V meziobdobí se bude nadále v Ducati Corse pracovat na vývoji dle plánu, který jsme začali po testech v Aragonu. Ve zbytku letošní sezony dostanou jezdci továrního týmu spolu s testovacím týmem možnost nadále vyvíjet šasí, které se současně vyrábí a také ho testovat".

Dle informací o dosažených časech zajel Valentino Rossi včera čas 1:35,3 a dnes se zlepšil na 1:34,6. Pro porovnání vloni zde Rossi zajel nejlepší čas 1:34,633, přičemž nejrychlejší kolo patří Caseymu  Stonerovi s Hondou časem 1.33.138. A nejlepší čas Caseyho Stonera s motocyklem Ducati z roku 2010 má hodnotu 1'34.397.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist