Rossi tlačí na inženýry, Yamaha nevyhrála devatenáct závodů

Celkem devatenáct závodů královské kubatury v řadě nevyhráli jezdci Yamahy. To je v éře MotoGP historické maximum, jelikož nejdelší šňůrou bez vítězství bylo dosud osmnáct závodů v období let 2002 až 2004. Valentino Rossi vidí problém v elektronice, takže tlačí na inženýry Yamahy, aby s tím něco udělali. Naposledy v Německu získali pozice na stupních vítězů oba jezdci Movistar Yamahy MotoGP.

Druhé a třetí místo v závodě Velké ceny Německa bylo pro Yamahu velkým povzbuzením nicméně dokud závod nevyhrají, bude to jen o velkém trápení. Proto Valentino Rossi nedá pokoj inženýrům tří ladiček a žádá po nich výsledky. To samozřejmě už nějakou dobu trvá a vzhledem k tomu, že to do sídla týmu v Lesmo zase nemá tak daleko, mají technici svého jezdce téměř denně na očích.

Na toto téma Valentino Rossi žertoval po skončení závodu na Sachsenringu, kde novinářům řekl: „Hodně tlačím na lidi od Yamahy, takže to už někdy nemůžou vydržet a když mě vidí, tak prostě utečou. Jsem tam každý den a každý den je urguji, protože potřebujeme přidat v akceleraci. Faktem je, že to moc zatím nepomohlo, ale věříme, že tam nějaký pokrok je, protože šampionát je dlouhý a rád bych ještě zkusil vyhrát.“

Třebaže Valentino Rossi zatím nevyhrál je v průběžném hodnocení královské kubatury druhý. Ztráta na prvního Márqueze představuje 46 bodů, což je samozřejmě dost. Do konce sezony nicméně zbývá odjet ještě deset závodů, takže Rossi by nejen rád upevnil své postavení v tabulce, ale především by chtěl výrazně zredukovat ztrátu na vedení v soutěži.

„Musíme znovu vyhrávat závody,“ uvedl Ital odhodlaně. „Márquez je šestačtyřicet bodů vpředu, ale co je důležitější tak fakt, že je silnější, takže o to je to těžší. Každopádně tak jako vždy to budeme zkoušet všemi způsoby. Zbývá ještě deset závodů. Pokud Japonci pomůžou, podaří se vyřešit naše drobné problémy. Motorka je lépe ovladatelnější než byla loni, to mluvím od chvíle, kdy jsem s ní jel poprvé, ale pořád nám něco chybí.“

Přijde první vítězství Yamahy třeba teď v Brně?

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Clint. přispěl 2 Kč
Riksa přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist