Rossi testuje Ducati GP12 v Mugellu

Valentino Rossi dnes absolvuje testovací den na okruhu v Mugellu s novým motocyklem Ducati GP12. Ale testuje se zde i nový superbikový motocykl na rok 2012.

Těmito testy Ducati jednoznačně prokazuje, že na vývoji motocyklu pro rok 2012 pracuje velmi tvrdě, ale protože tým Ducati je v Mugellu již dva dny a Franco Battaini s Vittorianem Guareschim zde od úterý pokračují v testování GP11 (800ccm), chtějí jistě dosáhnout výrazného zlepšení i letos. Nutno také podotknout, že okruh v Mugellu má na trati celý nový asfaltový povrch, na kterém měla Ducati problémy s přilnavostí předního kola a s blížící se Grand Prix (3. července) je bezpochyby cílem Ducati, aby byli na tento podnik co nejlépe připraveni.
Připomeňme si, že Ducati již litrovou verzi pro rok 2012 testovala dva dny v Jerezu a tento testovací den v Mugellu tedy bude třetím dnem z osmi povolených dní. Na okruhu v Mugellu dnes také továrna Ducati testuje nový superbike 1200 do seriálu WSBK.

A jak je to vlastně s těmi testovacími dny, jsme se  zeptali manažéra českého satelitního týmu Cardion AB Motoracing pana Karla Abrahama sr. Kdy a vůbec bude moci testovat GP12 i Abaja? "Každá továrna má pouze těchto 8 dodatečných dnů, to znamená v praxi, kdyby jednou jel Karel s novým motocyklem GP12, tak by tovární duo Rossi- Hayden mělo o den méně. To stejné ale platí i pro ostatní satelitní týmy všech značek, tedy jak Hondu, tak Yamahu."

Z čehož jasně vyplývá, že první svezení našeho úspěšného nováčka (ze 4 závodů dojel 2x v Top10) v MotoGP na litrovém motocyklu bude až po finálovém závodě ve španělské Valencii. 

A ještě musíme upřesnit informaci o testech MotoGP v Mugellu a v Brně. Ty mugellské byly vloženy dodatečně, což znamená, že se počet testovacích dní rozšiřovat nebude a každá továrna a každý tým si může vybrat, co vlastně chce testovat. Zda stávající motocykl o objemu 800 ccm, nebo nový litrový. V praxi to znamená, že je možné testovat 1x nový a 1x starý motocykl, ale rozhodně ne oba testy jet letošní motocykly o objemu 800 ccm.  



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist