Rossi srovnal dluh

Většina fandů silničních motocyklů ví o tom, že sedminásobný mistr světa Valentino Rossi měl v loňské sezóně „nějaké“ trable, týkající se daňových nedoplatků.

Jednalo se o to, že italské úřady po Rossim chtěly zaplatit daně z let 2001 – 2006, přestože on trval (a trvá) na tom, že v té době již bydlel ve Velké Británii a v Itálii tedy daně platit neměl. V roce 2000 se totiž právě kvůli daním přestěhoval do Británie. Po zdlouhavých tahanicích s italským daňovým úřadem se 12. února dohodl na splacení části svého dluhu a to konkrétně na devatenácti milionech za roky 2001 – 2004 a dalších šestnácti z let 2005 a 2006. Celkem tedy zaplatí 35 milionů euro (téměr 900 milionů korun), což tedy rozhodně není málo, ale původně po něm daňový úřad požadoval více něž sto milionů euro!

Je možné (a pravděpodobné), že i tyto starosti mohly v loňském roce způsobit to, že Vale nebyl „ve své kůži“, což bylo znát při některých jeho výkonech na trati i z jeho chování mimo trať. Právě ve chvílích, kdy začaly prosakovat na veřejnost informace o jeho problémech, bylo znát i přes kameru, že není v úplné psychické pohodě. Vše je doufejme urovnáno a Vale se bude soustředit už jen na to, jak tahat za plyn!

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist