Rossi si na Mugello věří

Při Grand Prix Německa dojel Valentino Rossi na 6. místě. Při domácí Grand Prix v Mugello chce udělat tovární jezdec Ducati další krok směrem dopředu.

Valentino Rossi už vyhrál na Sachsenringu celkem pětkrát a i když se mu to letos s Ducati nepodařilo, tak udělal Ital další krok ke svému zlepšení a dojel na velmi kvalitním 6. místě: "Během závodního víkendu na Sachsenringu se nám podařilo najít takový Setup, který je více konstantní a který neopotřebovává tolik zadní pneumatiku. Díky tomuto zlepšení jsme mohli i na konci závodu zachovat velmi dobrou rychlost", říká o pokroku Rossi.
Jedno druhé místo, to byl Rossiho doposud nejlepší výsledek v této sezóně, ovšem to bylo za deště. Na suchu je tedy jeho šesté místo z Německa vůbec nejlepším v této sezóně, jinak dojel desátý (QAT), devátý (SPA), sedmý (POR), sedmý (CAT), devátý (GBR) a třináctý (NED). Na domácím závodě v Mugellu chce zkušený Ital udělat další krok směrem dopředu a své doposavadní nejlepší umístění, tedy 6. místo ještě vylepšit. Ostatně tato dráha je testovacím okruhem továrny z Borgo Panigale, takže kde jinde by se to mělo podařit.
Rossi a jeho celý tým Ducati se těší na závod před domácím publikem: "Začneme se Setupem z Německa jako se základním výstupem a pokusíme se ho pro Mugello vylepšit. Je to italská Grand Prix a tak se musím pokusit pro můj domácí závod ještě více zrychlit. Okruh je, co se týká svého Layoutu, ten nejkrásnější na světě."


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist