Rossi se pokusí vyrovnat Doohana

Valentino Rossi se chystá ve Valencii vyrovnat rekordní zápis Micka Doohana, ale i překonat jeden ze svých vlastních rekordů.

Po vyčerpávající cestě napříč Asií, Austrálií a Blízkým Východem se cirkus Grand Prix vrací letos potřetí do Španělska, kde se o víkendu završí další ročník světového šampionátu silničních motocyklů. Již jistý Mistr světa MotoGP Valentino Rossi přijíždí do Valencie k boji o další vítězství, které by ho posunulo na úroveň legendárního Micka Doohana, jemuž se v jedné sezóně podařilo zvítězit celkem ve dvanácti závodech. Rossi, který ve Valencii zvítězil v posledních dvou závodech třídy MotoGP, prozatím získal v této sezóně jedenáct vítězství, což se předním nikomu z jezdců Yamahy nepodařilo.
Valentino Rossi letos získal již 351 bodů, a protože aktuální rekord v zisku bodů za jednu sezónu je na číslici 357 (Rossi v roce 2003), může italský velikán zaznamenat další z překonaných rekordů. K tomu, aby vlastní rekord překonal, potřebuje Rossi v neděli dokončit závod na devátém nebo lepším místě.
"Během posledních několika závodů se dopředu dostalo několik nových, mladých jezdců a tak si jsem jistý, že ve Valencii to bude opět velká bitva," říká Valentino Rossi. "Samozřejmě, že ani já ještě nejsem starý a doufám, že mám před sebou několik let na vrcholu. Do Valencie se těším, doufám, že brzo nalezneme dobré nastavení a motocykl pak bude pracovat velmi dobře. Ve Valencii jsem zvítězil vloni s Yamahou i rok předtím, a tak i tentokrát chci bojovat o vítězství. Stále je možná, abych vyrovnal Doohanův rekord a překonal svůj vlastní, to je také můj cíl pro poslední závod. Můj motocykl se do Valencie hodí, tam je také vždy dobrý závod. Je to Španělsko, tak tam bude hodně lidí a mnoho báječných fanoušků. Je to vždy pro každého velká událost."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist