Rossi ocekava napor Gibernaua

Po 100 procentnim italskem boji a uspechu minulou nedeli v Mugellu, ocekava Valentino Rossi nyni utok od Sete Gibernaua.

V poslednich letech byl 32-lety Katalanec Sete Gibernau jedinym vaznym konkurentem tovarniho pilota Gauloises - Yamaha, coz take dokazal opakovanymi tituly vicemistra sveta. A letos chtel tovarni jezdec Hondy a zavodnik staje MoviStar - Telefónica Gresini Honda konecne ziskat titul mistra sveta. Ovsem po 5-ti absolvovanych zavodech a ztrate 57 bodu na "The Doctora" muze Sete Gibernau sve ambice prakticky odepsat.
Ovsem o tomto vikendu se musi se Setem pocitat na 100 %, je si jisty Valentino Rossi: "Je jasne, ze Sete udela vse proto, aby pred svymi fanousky vyhral. Nema co ztratit, v celkovem poradi mistrovstvi sveta jsou mymi hlavnimi pronasledovateli Max Biaggi a Marco Melandri, ty nesmim ztratit z oci. Zatimco Gibernau muze riskovat a zkusit vyhravat jednotlive zavody", skoro se boji Rossi.
"Musim se na tento vikend plne koncentrovat. Vloni jsme zde zajeli zavod na nejvyssi mozne urovni, kdyz jsme odjeli ostatnim souperum o vice nez 10 vterin. A kdyz mel nakonec Sete problemy s pneumatikami, tak jsem se prosadil ja", dodava dale letosni ctyrnasobny vitez.
Ovsem nejvetsim prijemnym prekvapenim teto sezony je Rossiho krajan Marco Melandri. Prechod z Yamahy na Hondu pridal 22-letemu Italovi doslova kridla. A tak je pouze otazkou casu, kdy vyhraje byvaly mistr sveta dvestepadesatek i v kralovske kubature svuj prvni zavod. "Skoda, ze jsem neskoncil doma v Mugellu na podiovem umisteni, ale zavod od zavodu delam stale vetsi a vetsi pokroky. A tak si myslim, ze i v Barcelone navazu na sve letosni dosavadni vykony a vysledky", preje si jezdec tymu MoviStar - Telefónica Honda.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist