Rossi: "Lorenzo byl ke mně vždy zdvořilý"

Ex-mistr světa se poohlíží zpět na své dva roky u Ducati a také vysvětluje, jaký je rozdíl mezi Desmosedici a M1. Ovšem před Lorenzem, Pedrosou a taky před Márquezem má Rossi respekt.

18. sezóna Grand-Prix Valentina Rossiho by měla být jeho znovuzrozením, neboť po těžkých časech s Ducati Desmosedici bude opět na palubě své oblíbené Yamahy M1. Ostatně už při prvním testu v Sepangu se Rossi u všech svých fanoušků postaral o nastolení skvělé nálady.

V exkluzivním rozhovoru pro «Motosprint» hovoří Ital o své frustraci za poslední dva roky, a také o radosti, kterou mu přinesl návrat do týmu, kde našel opět chuť, přátele, jistotu a naději. 

O svém odchodu od Ducati říká devítinásobný mistr světa: "Moje minulost hovoří pro mě. U Aprilie, Hondy a Yamahy jsem měl vždy štěstí, že jsem vždy seděl na tom správném motocyklu. Já vím, jak se dá vyhrávat, ale u Ducati jsem snad pouze jen já věděl, jak by to mělo fungovat."
U Yamahy tak našel Rossi opět svou starou náruživost pro závodění: "Jezdím proto, abych měl radost ze závodění, a to jsem dělal vždycky. Samozřejmě, že mám u Yamahy jasný cíl a sice porážet Hondu, tak jak jsem to činil před roky. Současný motocykl je daleko lépe ovladatelnější než ten z roku 2009, grip a elektronika jsou totiž neuvěřitelné. M1 je definitivně bikem, s kterým je možno jezdit v extrémním sklonu", řekl Rossi už při testech v Sepangu.

Jeho návrat k Yamaze je samozřejmě i obrovská výzva pro aktuálního mistra světa MotoGP Jorgeho Lorenza, ale pro něho má Rossi jen dobrá slova: "Lorenzo byl během těchto, pro mě těžkých sezonách, ke mně vždy velmi zdvořilý. On a Pedrosa se vůči mně chovali vždy s velkým respektem a nikdy nebyli povýšení. U Stonera a částečně u Doviziosa to ale tak nebylo. A Lorenzo byl ke mně vždy velmi férový".

V boji o titul mistra světa vidí ale Rossi pro Lorenza jednoho velkého soka: "Pedrosa má za sebou neuvěřitelnou druhou plovinu sezóny, takže tento rok může být jeho rokem. Už je totiž už tak daleko. Na straně druhé, měl vždy díky neuvěřitelné shodě okolností, když stál těsně před ziskem titulu, smůlu a něco se mu vždy přihodilo. Ale když už jsme u Daniho, tak musím opravdu přiznat, že Márquez je jediným jezdcem, ve kterém se já sám poznávám a ačkoliv je to můj soupeř, tak se v něm doslova vidím".
Rossiho minimální cíl je, vyhrát aspoň jeden závod, ale každý dobře ví, že tohoto Itala to nemůže uspokojit: "Vnitřní oheň ve mně nikdy nevyhasl a já se nyní cítím opět schopný závodit se všemi. Ale porazit Lorenza a Pedrosu, tak to mě ještě čeká hodně práce, tedy především co se týká závodního tempa.  Hodně lidí si myslelo, že bych měl skončit se závoděním, ale já vím dobře, jaká je realita".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist