Rossi je v nemocnici, má zlomenou nohu

Devítinásobný mistr světa Valentino Rossi trénoval na enduro motorce a spadl tak nešťastně, že si zlomil holenní a lýtkovou kost pravé nohy. Yamaha v oficiální zprávě krátce před půlnocí nehodu svého jezdce potvrdila a v pátek brzy ráno také potvrdili rozsah zranění.

Informaci o zranění Valentina Rossiho přinesla italská Gazzetta dello Sport, kde se mimo jiné píše, že se jedná o stejnou nohu, kterou si Ital zlomil v Mugellu v roce 2010. Právě nyní je na programu Grand Prix San Marina a pokud jsou zranění skutečně taková, jak italská média uvádějí, minimálně v Misanu a Aragonii jezdec tovární Yamahy nepojede.

Rossi je nyní v nemocnici v městě Urbino, ale má se jednat o jeho převozu do nemocnice v Rimini. Oficiální stanovisko Yamaha zatím nevydala, takže jakmile k tomu dojde, článek budeme aktualizovat.

AKTUALIZACE (1.9.2017, 10:00h) – dle italského GPOne.com Rossiho převezli z Urbina do nemocnice Torrette v Aconě. Tam podstoupil operaci nohy. Informace o tom jak zákrok dopadl podá profesor Raffaele Pascarella během tiskové konference, která má začít v 11 hodin.

AKTUALIZACE (1.9.2017) – Yamaha potvrzuje, že Valentino Rossi utrpěl dislokovanou (s posunem úlomků) zlomeninu holenní a lýtkové kosti pravé nohy. Ital podstoupí operaci.

AKTUALIZACE (31.8.2017) – první oficiální zpráva Movistar Yamahy potvrzuje nehodu Valentina Rossiho, který trénoval nedaleko domova s jezdci Akademie. Osmatřicetiletý závodník je nyní v nemocnici Ospedale Civile di Urbino, kde podstupuje lékařská vyšetření. Další oznámení bude následovat až bude znám jejich výsledek.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist