Rossi: Čekám od Ducati odpověď

Desáté místo Valentina Rossiho v Kataru bylo velkým zklamáním jak pro něho, tak pro Ducati a pochopitelně pro všechny jeho fanoušky. Zároveň už uplynulo 546 dnů od posledního Rossiho vítězství, Sepang 2010.

"Po loňské sezóně jsem ztratil všechny naděje", řekl v rozhovoru pro SpeedWeek Valentino Rossi po skončení závodu v Kataru a hned pokračoval: "Nyní nebudu říkat raději vůbec nic. Stále se snažím chovat jako profesionál a odevzdat vše, co umím.
Na téma souboje Rossi - Barbera se sedminásobný šampion královské kubatury vyjádřil těmito slovy: "Když mě předjel Barbera, tak jsem se ocitl v hodně svízelné situaci. On totiž neměl žádný jiný cíl, než dojet o jedno místo přede mnou do cíle závodu. Brutálním manévrem mě vytlačil z dráhy a já jsem uvažoval, zda nemám zajet do boxů a závod raději vzdát. Nakonec jsem se rozhodl, že budu pokračovat, protože si cením práce svých mechaniků. A kromě toho jsem chtěl také otestovat svou fyzickou kondici."
O novém motocyklu Rossi ve stručnosti řekl, že je horší, než ten loňský: "Co se týká nové Ducati, tak to není motocykl, který jsem od nich požadoval. Nejsem žádný inženýr a nemohu proto vyřešit všechny problémy. Mohu pouze některé označit a poukázat na některé oblasti, kde je potřeba zlepšení. Ani šesté místo v cíli by nebylo žádným řešením a nic by nezměnilo na celkovém dojmu. To totiž pro mě není ta motivace, co bych chtěl já dokázat. Já chci dojíždět minimálně na podiová umístění."
Nezodpovězené otázky a záhada s novými gumami: "S tímto motocyklem nemohu jezdit tak, jak bych si představoval. Vždyť s novými pneumatikami jsem pomalejší než s těmi ojetými. Teprve když zadní guma začne klouzat, tak se zlepšují i moje časy. Nenašel jsem vůbec žádnou důvěru v motocykl. Nový bike je horší, než ten loňský. Nicky jel opravdu naplno a přesto ztratil 28 sekund na vítěze. Já se Ducati stále ptám a kladu jim ty stejné otázky. Nyní nadešel čas, aby mně na ně začaly odpovídat!"
"Bohužel si myslím, že se naše situace vůbec nezlepší a je úplně jedno, na kterém okruhu pojedeme. Naše problémy nemají nic společného s jedním jiným nastavením. Tím se nic nevyžehlí. A to ani s novými pneumatikami od Bridgestone",
byla z tohoto Rossiho rozhovoru cítit určitá bezradnost do budoucna.       

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):



TOPlist