Rossi: Čeká mě operace ramene

Můj největší problém je rameno. Na konci roku s ním budu muset jít na operaci.“ Tato slova řekl Valentino Rossi na reklamní akci firmy Dainese v italském Mugellu svému velkému vzoru Giacomo Agostinimu, rovněž bývalému několikanásobnému mistru světa královské motocyklové kubatury. Jejich rozhovor zachytily kamery a mikrofony televize Sky Sport a okamžitě ho otiskla italská média.

O co se jedná? Valentino Rossi nemá až tak velké zdravotní problémy, které limitují jeho jízdu, ze svého pádu v Mugellu, kde si ošklivě zlomil nohu. Ještě větší starost mu dělá pravé rameno, které si zranil v dubnu, když trénoval na motokrosové motorce. Valentino celou situaci podcenil a shodou okolností až před osudným Mugellem přiznal, že natržené vazy v rameni jsou nejhorším zraněním jeho dosavadní kariéry.
Mám tam trhlinu a to je problém, protože se nachází ve velice choulostivé části ramene. Je to v části, kde se otáčejí kosti v kloubu. Jindy bych šel hned na operaci, ale bylo mi řečeno, že bych musel věnovat spoustu času rehabilitaci a sezona by tak byla pro mne byla ztracená. Tvrdili mi, že bych nemohl na motorku až čtyři měsíce. Tak jsme se rozhodli pro jinou léčebnou metodu – posílit svalstvo okolo poškozené části ramene. Během závodů to ale stále dost bolí a já si nechci zvykat na prášky proti bolesti,“ uvedl Rossi. Operace ho teď stejně čeká a vzhledem k dlouhé době rekonvalescence u těchto případů lze usuzovat, že Valentino určitě nezvládne kompletní zimní testovací program.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist