Rossi: 9. titul mistra světa už v Sepangu?

Umístění do 4. místa stačí Valentinu Rossimu k získání dalšího titulu mistra světa, v pořadí už devátému, a to už tento víkend v Malajsii!

Po svém druhém místě za "lokalmatadorem" Casey Stonerem (Ducati) vede nyní Superstar Valentino Rossi (Fiat Yamaha) před posledními dvěma závody sezóny 2009 s náskokem  38 bodů a to před svým týmovým kolegou Jorge Lorenzem, který o víkendu nedojel ani do 1. zatáčky. 


I kdyby Španěl - tedy jediný soupeř který Rossimu v boji o titul mistra světa ještě zbyl - v Sepangu vyhrál, tak "The Doctorovi" stačí umístění v Top 4 a bude opět mistrem světa. V loňském roce Lorenzo v Sepangu v MotoGP spadl, ale ve dvěstěpadesátkách zde předtím tento dvojnásobný mistr světa této třídy vyhrál. 

Rossi vyhrál Grand Prix Malajsie vloni a celkem 7x zde skončil na stupních vítězů. Přitom tento fenomén, vítěz 103 závodů GP, vyhrál v Malajsii už 5x. 

Napínavý ale bude zřejmě boj o 3. celkové místo. Za vedoucím Rossim (270 bodů) následuje druhý Lorenzo (232), ale už na třetí místo se dostal po svém domácím vítězství Casey Stoner (195), zatímco Dani Pedrosa (Repsol-Honda, 189) ztrácí na "klokana! bodů 6. 

Zajímavý ale bude i duel mezi továrním jezdcem Repsol-Hondy Andreou Doviziosem (152) a jezdcem týmu Tech3-Yamaha, privátním pilotem Colinem Edwardsem (145). 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist