Rolfo pojede místo Pasiniho

Ital Roberto Rolfo nahradí v posledních čtyřech závodech letošní sezony svého krajana Mattiu Pasiniho v týmu Speed Master a bude tak vodit motocykl CRT-ART.

32-letý Roberto Rolfo jezdil závody MotoGP v roce 2005 - celkem 17 (nejlépe 10. v Doningtonu) a v kubatuře 250 ccm končil pravidelně na podiových umístěních a v roce 2002 byl dokonce vicemistrem světa této kubatury a o rok později třetí. Vyhrál dva závody GP 250-ccm a také závod Moto2-GP 2010 v Sepangu/Malajsie.

S "velkými" motocykly má ovšem Rolfo zkušenosti i ze seriálu WSBK.

V letošní sezoně závodil "Robby" s motocyklem Suter MMX2 za francouzsko-švýcarský tým Technomag v Moto2, ovšem nezískal v šampionátu ani jeden jediný bod a před Misanem byl nahrazen Japoncem Tomoyoshim Koyamou.
"Už se moc těším, sedět opět na motocyklu s tak velkým powerem", řekl italský jezdec, který tak pojede v Japonsku, Malajsii, Austrálii a ve Valencii, což jsou jeho oblíbené tratě a jenž dále řekl: "Chtěl bych poděkovat týmu za tuto šanci. Chci ji využít co nejvíce a ukázat, že moje přání závodit je stejně tak velké, jako cíl, zajet dobré výsledky".

Už do července byl neúspěšný pilot MotoGP Mattia Pasini ve svém týmu Speed Master na "odstřel", ke kterému ale došlo až nyní.

Rolfo nebude zřejmě o moc rychlejší než Pasini, ale finančně slabý tým Speed Master, který má k dispozici motocykl CRT-Aprilia, a který vede otec Andrea Iannoneho Regalini, potřeboval prostě změnu a finanční injekci, neboť několikrát bylo dokonce uvažováno o předčasném ukončení závodění tohoto týmu v MotoGP. A před dvěma měsíci ukažoval konkurenční tým Forward Racing, že Pasiniho motocykl převezme pro Colina Edwardse a nahradí tak dosavadní bike Suter-BMW. Na brněnských pozávodních testech Edwards Pasiniho motocykl testoval, byl ale jasně pomalejší než se Suterem.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist