Rok pauzy pro De Angelise?

Ačkoliv se zdálo, že Alex de Angelis, nemá nouzi o nabídky na rok 2010 - tedy s výjimkou MotoGP - tak situace vypadá nyní úplně jinak.

Pokud se jedná ve spekulacích o nějaké volné místo v různých závodních sériích, tak se vždy určitě skloňuje jedno jméno: Alex de Angelis. Tohoto sanmarinského jezdce dávali všichni do souvislosti s různými možnostmi, a to především s penězmi od státu San Marino, respektive jeho ministerstva turistiky. Začalo to projektem Scot Honda MotoGP, po jeho neuskutečnění to byla druhá tovární Aprilie v superbicích a potom různé týmy nové kubatury Moto2, naposledy Hayate Moto2 Team.


Ale není všechno zlato co se třpytí a není vše tak úplně jednoduché jak se zdá. Dle sdělení "San Marino's Broadcasting Corporation" jsou prameny možností závodění Alexe de Angelise už skoro vyschlé. Zatímco projekt Scot Honda MotoGP skončil kvůli nesložení finanční garance v dohodnutém termínu, tak druhá šance a sice nasazení šestého motocyklu Ducati GP10 se naopak neuskutečnila z prostého důvodu, že tým Scot zbytečně dlouho jednal s Hondou a Ducati se prostě a jednoduše "naštvala" a De Angelis tuto šanci časově propásl a Ducati tak svou předchozí nabídku stáhla.

Druhý tým Aprilia Superbike bude sice existovat na základě fúze týmu Guandalini a Borciani, ovšem s největší pravděpodobností pouze s naším jezdcem Jakubem Smržem, neboť tým nemá peníze na angažování druhého jezdce kalibru Alexe de Angelise a pro San Marinského sponzora nejsou superbiky zajímavé, stejně jako kubatura Moto2. 

Takže De Angelisova jediná šance je nyní právě kubatura Moto2, ale i zde se to jeví jako hodně těžká a svízelná záležitost. Alex de Angelis sice jedná s ex-týmem MotoGP Hayate, ale kontraverzním bodem jsou opět peníze. Hayate chce po De Angelisovi sponzorské peníze a on zase chce po Hayate gáži odpovídající ex-pilotovi MotoGP.
 
Sečteno a podtrženo: Dle vysílání RTV San Marino bude zřejmě Alex De Angelis donucen zvolit program dle Biaggiho receptu z roku 2006, tedy si dát v roce 2010 závodní pauzu a pokusit se navrátit do sedla závodního motocyklu až v sezóně 2011. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist