Roger Lee Hayden připraven na Lagunu

Nejmladší z rodu Haydenů, tedy Roger Leee Hayden, je připraven na svůj debut v nejprestižnější motocyklové kategorii MotoGP.

Roger Lee Hayden, mladší bratr aktuálního Mistra Světa Nickyho Haydena, usedne při Red Bull U. S. Grand Prix do sedla třetího stroje Kawasaki Ninja ZX-RR. Mladý Roger Lee již na motocyklu MotoGP jezdil, s loňským strojem 990 ccm absolvoval krátkou jízdu po posledním loňském závodě ve Valencii, nový stroj 800 ccm si vyzkoušel minulý týden na japonském okruhu Autopolis.
Roger Lee Hayden je nejmladší z trojice závodníků této rodiny. Všichni tři bratří (Roger Lee, Nicky a Tommy) jezdí na továrních motocyklech jiné značky. Nicky pochopitelně v týmu Repsol Honda vodí stroj RC 212V. nejstarší Tommy jezdil dlouho Kawasaki, letos ovšem v továrním týmu Yoshimura Suzuki jezdí stroj GSX-R1000, no a Roger je poslední roky spjat s továrnou Kawasaki, jejíž stroje ZX-6R a ZX-10R vodí v profesionální americké sérii AMA Superbike. Mladý Roger začal jezdit v šesti letech, od roku 1999 je profesionálním závodníkem. V letech 2004 a 2005 získal titul Vicemistra USA ve třídě supersport, kde je i v letošním roce na průběžném druhém místě. Loňský rok pro něj znamenal premiéru v amerických superbikách, kde hned získal titul nováčka roku. V Laguna Sece ovšem Roger Lee vzhledem ke svému startu v MotoGP nepojede třídu superbike, v rámci doprovodných závodů US GP dostal svolení pouze ke startu ve třídě Supersport.
Roger Lee Hayden:
"Test v minulém týdnu proběhl dobře, na Ninja ZX-RR jsem se ihned skvěle cítil. Rozhodně to bude ještě trochu trvat, než si na tu motorku zvyknu, ale za podporu od Kawasaki jsem opravdu vděčný. Lidé z Kawasaki mi umožnili cestu do Japonska, kde jsem se s motorkou mohl seznámit ještě před samotným závodem. Je to o hodně menší motorka, než se kterou normálně závodím, má větší výkon, ale opravdu dobře se ovládá. Myslím si, že jsem na ní přesedl docela dobře. Závodit v Lagune Sece na motocyklu MotoGP je pro mě splněním snu. Je to již hodně dlouho, co jsem naposledy závodil proti Nickymu. Není na mě vyvíjen žádný tlak, pokud bych ovšem dokázal získat nějaké body, to by bylo úžasné. Na roštu je celkem málo Američanů, proto fanoušci jistě dalšího uvítají. Navíc všichni příbuzní a známí se sem chystají, mělo by to být tedy vše perfektní."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist