Roger Lee Hayden místo De Puineta

Pro závod v Laguna Sece nahradí zraněného francouzského jezdce Randy de Puineta domácí Roger Lee Hayden.

Po těžkém pádu Randy de Punieta, který si při kontaktu s motocyklem Ducati finského jezdce Mika Kallia zlomil dvojnásobně levou nohu, našel jeho tým LCR Honda velmi rychle náhradu. Ačkoliv De Puinet byl hned včera večer operován, tak bude muset údajně 3 závody Grand Prix vynechat!

Místo francouzského jezdce pojede v závodě Laguna Sece domácí jezdec Roger Lee Hayden. Ten okruh Laguna Seca dobře zná ze závodů amerického šampionátu, navíc zde startoval na wild card v roce 2007 v MotoGP - 10. místo s motocyklem Kawasaki. Pro "mladého" Haydena rozhodla nejen znalost okruhu, nýbrž i velmi dobrý vztah k American Honda. Roger Lee Hayden jezdí v současné době závody WSBK za tým Kawasaki Pedercini (21. místo - 7 bodů) a pojede s wild card GP Indianapolis v Moto2 právě s pomocí American Honda. 


Druhý zraněný z nedělního závodu, Španěl Aleix Espargaro, odcestuje do USA, neboť se ukázalo, že jeho zranění - zlomený krční obratel - je už staršího data. Pokud specialista traumatolog Dr. Angel Villamor opravdu uzná, že jde o staré zranění, tak bude moci mladý španělský jezdec na příštím závodě startovat. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist