Roberts v Doningtonu pouze s Kurtisem

Britský mladík Jonathan Rea nebude startovat za Team Roberts v Grand Prix Británie, kde bude tým svého otce hájit pouze mladší z jezdců MotoGP Kurtis, který nahradí indisponovaného Kennyho Robertse jr.

Jonathan Rea se nedávno účastnil japonského vytrvalostního šampionátu, kde se mu podařilo vyhrát třistakilometrový závod na okruhu Suzuka. Krátce po jeho vítězství, které bylo součástí Reova tréninku na letošní závod Suzuka 8 hours, dokázal tento mladík získat své první vítězství v britském superbikovém šampionátu. Dvacetiletý jezdec se v neděli radoval na okruhu Mondello Park. Úspěchy této britské vycházející hvězdy vedly k tomu, že továrna Honda, která si práva na Reu nárokuje, přehodnotila své plány k závazku tohoto jezdce. Jonathan se tak nyní musí soustředit pouze na dva cíle – dobrou prezentaci značky Honda v britském superbikovém šampionátu a na jeho start v závodě Mistrovství světa Endurance v japonské Suzuce.
„Je škoda, že Jonathan nebude závodit v Doningtonu na našem motocyklu,“ komentoval novou situaci manažer Teamu Roberts pan Chuck Aksland. „Celý tým se na něj těšil, ale respektujeme rozhodnutí Hondy, která mu jasně stanovila priority v BSB a Suzuka 8 hours. Doufáme, že v blízké budoucnosti nalezneme možnost jak dostat Jonathana do sedla našeho motocyklu.“
Ještě v neděli večer si Rea myslel, že bude účastníkem Grand Prix Británie. Na pondělí měl dokonce naplánovanou cestu do sídla Teamu Roberts v britském Banbury. Rozhodnutí Hondy se ovšem zdá velmi logické, vždyť tato jejich naděje má nejbližší program doslova přecpaný motocyklovým děním. Dnes a zítra testuje Rea svůj superbike Honda CBR 1000RR na okruhu Cadwell Park, v pátek, sobotu a v neděli měl být na MotoGP v Doningtonu, ještě v neděli v noci letí do Japonska, kde bude dva dny testovat na vytrvalostní závod na Suzuce, zpět do Anglie přiletí ve čtvrtek v noci a hned následující víkend ho čeká první den dvoudenního testování British Superbike na okruhu Knockhill.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist