Rizla Suzuki šplhá vzhůru celkovým pořadím

Jezdci továrního týmu Rizla Suzuki MotoGP pomalu stoupají vzhůru celkovým pořadím nejprestižnějšího šampionátu MotoGP.

Své první vítězství v závodech MotoGP získal ve francouzském Le Mans australský jezdec Chris Vermeulen. Za deště potvrdil své kvality jednoho z nejlepších „vodníků“ světa. Po devíti kolech si Vermeulen dojel do boxů pro „mokrý“ stroj, se kterým se o další dvě kola dostal na čelo závodu, kde si nakonec přivezl více jak 12 sekund náskoku na druhého Marca Melandriho a bezmála půl minuty na třetího Casey Stonera.
Druhý jezdec týmu Rizla Suzuki MotoGP, Američan John Hopkins, také dlouho vypadal na zisk pódia. Dokázal zajel několik fantastických kol, včetně nejrychlejšího kola závodu. Bohužel po výměně motocyklu již nedokázal Hopkins udržet své tempo a cílem tak projel na sedmé pozici, na které ztratil více jak minutu na vítěze závodu.
(Chris Vermeulen – 1. místo)
Jsem hrozně šťastný. Opravdu jsem šťastný kvůli sobě, kvůli mému týmu a všem lidem spojených s našim týmem. Byl to obtížný víkend, do kterého jsem vstupoval s ne zrovna dobře připraveným motocyklem, ale byli jsme stále lepší a lepší. Jsem přesvědčen, že kdyby bylo dnes suchu, také by to byl dobrý výsledek. Po startu byla dráha kluzká a to je vždy těžké zjistit kolik si můžete dovolit. Někteří chlapci mě předjeli, ale po jednom kole havarovali. Pak začalo docela silně pršet a já se tedy rozhodl zajet do boxů a vyměnit motocykl. Po výměně jsem vyjel a jen jsem se pokusil sklonit hlavu a jet co nejlépe, dostat z pneumatik maximum a postupovat dopředu jak jen to bude možné. Motocykl byl v dešti dobrý, ale jak začínal déšť sílit, bylo docela obtížné držet na konci cílové rovinky plný plyn. Tom O'Kane, můj šéf týmu a všichni ostatní chlapci, mi opravdu připravili dobrý motocykl do deště. Nebylo to lehké, protože s osmistovkou jsme toho v dešti moc nenatestovali. Motocykl byl na vítězstvím, skvělá byla i volba pneumatik.
(John Hopkins – 7. místo)
Nejprve chci gratulovat Chrisovi a Suzuki k nejvyššímu místu na pódiu. Je jistě úspěch stát na pódiu ve dvou závodech v řadě. Doufám, že budeme nést toto břímě společně. Pokud jde o můj závod, tak nejprve jsem si vybral tu nejtvrdší pneumatiku do sucha a proto jsem si nedělal s výdrží žádnou starost. Vše šlo dobře až do doby, kdy začalo hodně pršet. Myslím si, že jsem ve správnou chvíli vyměnil motorku. Pokoušel jsem se zvyknout na jízdu v mokru a zdálo se, že to bude dobré, ale nakonec jsem měl nějaké problémy, které mi v jízdě trochu bránily. Nakonec jsem se dostal do cíle a získal nějaké body. I když jsem s výsledkem zklamaný, beru si několik pozitivních věcí. Nyní bude několik okruhů, které se mi hodně líbí a tak doufám, že získám pro Rizla Suzuki další pódia.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist