Repsol Honda před víkendem v Assenu

Honda přijíždí do Assenu s odhodláním posílit náskok Marca Márqueze ve vedení průběžného hodnocení světového šampionátu, ale rovněž oslavit jubileum 60.let závodění v mistrovství světa silničních motocyklů. Jak Marc Márquez, tak Jorge Lorenzo absolvovali v Barceloně jednodenní test, kde vyzkoušeli řadu novinek, které budou postupně nasazeny do boje o světové body.

Všech šest závodů královské kubatury, které Marc Márquez jel v Assenu, byly s umístěním na stupních vítězů, takže pro Španěla velmi příznivá bilance, kterou by rád zachoval. „Assen je okruhem, kde potřebujete jezdit hodně precizně a není snadné tam být konzistentní,“ prozradil před cestou do země tulipánů Marc Márquez.

„Být silný v rychlých změnách směru je důležité k tomu, aby se vám v Assenu dařilo. Těším se na závody, jelikož jsme tam v minulosti zaznamenali hezké bitvy a fanouškům předvedli skvělou podívanou. Jsem si jistý, že v neděli budeme mít parádní závod. Předpověď počasí zatím vypadá obře, takže věřím, že můžeme mít silný víkend.“

Španěl Jorge Lorenzo zná Assen z let minulých, kdy závodil s Yamahou a Ducati, teď to bude poprvé s Hondou. S ohledem na okolnosti to bude pro Španěla hodně důležitý víkend, jelikož v Barceloně závod nedokončil a v testu absolvoval těžký pád.

„Přijíždíme sem po našem zatím nejvíce konzistentním víkendu v Barceloně,“ uvedl Lorenzo. „Finální výsledek nebyl takový jaký jsme očekávali, ale po celý víkend jsme byli konkurenceschopní a neustále motorku zlepšovali v čemž bychom rádi pokračovali i o nadcházející víkendu. Pokud s Repsol Hondou budeme tímto směrem i nadále pokračovat, můžeme být stejně rychlí jako v Barceloně.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist