Repsol Honda potvrdila pro Francii Daniho Pedrosu

Španělský závodník tovární Hondy Dani Pedrosa nezávodil od úvodního podniku v Kataru. Po skončení prvního závodu sezony 2015 prohlásil, že si musí dát pauzu a vyřešit zdravotní problémy s pravým předloktím. To mu začátkem dubna operovali a dodnes Španěl intenzivně rehabilitoval, aby byl připraven pokračovat v závodění. Nejdřív měl nastoupit v Jerezu, ale nakonec je to Francie, kde bude Dani Pedrosa znovu součástí tovární stáje Hondy. V pořádku už bude také Marc Márquez, který do Jerezu přijel se zlomeným malíčkem levé ruky.

Dvojice Repsol Hondy má před sebou závodní víkend v Le Mans, kde se jim v posledních letech dařilo a na okruhu Bugatti mají velmi pozitivní bilanci. Marc Márquez tam loni vyhrál a v posledních třech letech startoval z pole position přičemž tu úplně první v kariéře získal právě v Le Mans, když v roce 2009 vyhrál kvalifikaci 125ccm kategorie. Dani Pedrosa v Le Mans vyhrál čtyřikrát a šestkrát startoval z pole position.
Španěl Dani Pedrosa je možná překvapením nadcházejícího víkendu, protože se už celkem nahlas spekulovalo, že nenastoupí ani ve Francii. Nakonec Pedrosa v Le Mans naskočí do již hodně rozjetého vlaku sezony královské kubatury. „Po operaci jsem teď v posledních pár týdnech podstoupil intenzivní fyzioterapii a postupně se zlepšoval,“ řekl.

„Už se cítím silnější a těším se na návrat do sedla motorky, protože to je koneckonců ten nejlepší způsob jak zjistit, zda byla rehabilitace úspěšná. Bude příjemné vrátit se k týmu, vidět tam po dlouhé době všechny známé tváře a také fanoušky v Le Mans. Takže doufejme, že nám bude přát počasí stejně jako loni!“ dodal Dani Pedrosa.
Marc Márquez má na kontě 40 odjetých závodů v MotoGP v nichž celkem dvacetkrát slavil vítězství, dvanáctkrát bodoval umístěním na stupních vítězů, čtyřiadvacetkrát startoval z pole position a dvakrát slavil titul mistra světa. „Od Jerezu jsem měl možnost si odpočinout a teď už se cítím mnohem silnější,“ potvrdil Marc Márquez, čtvrtý jezdec průběžného hodnocení MS. „Byl jsem na vyšetření u Dr.Mira a prst je teď rozhodně lepší a dobře se hojí.“

„Poslední týden jsem moc netrénoval, abych dal malíčku šanci na stoprocentní regeneraci, což byl náš hlavní cíl,“
pokračoval úřadující mistr světa a závěrem dodal: „Dráhu v Le Mans mám rád, počasí je tam pokaždé proměnlivé, ale loni tam bylo opravdu dobře a já si tam připsal své první vítězství v třídě MotoGP. Doufejme, že stejně hezké to tam pro nás bude i letos!“
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist