Repsol Honda a Jerez

Tým Repsol Honda před úvodním závodem letošního šampionátu MotoGP.

Intenzivní předsezónní testy naznačily jak na tom jednotlivé továrny jsou, jak jsou připravení jejich jezdci. Nicméně žádný z jezdců neukázal, že by byl dominantní na více než jednom okruhu. Světový šampionát MotoGP začíná již tuto neděli na španělském okruhu Jerez de la Frontera, kde se ukázal v nejlepším světle americký jezdec továrny Honda Nicky Hayden, který i v letošním roce bude hájit barvy továrního týmu Repsol Honda. „Kentucky Kid“ ukázal svou rychlost při posledním oficiálním testování, když v Jerezu patřil mezi nejrychlejší jak za sucha, tak i ze deště.
"Jsem šťastný, že skončilo období testování a přichází skutečná akce," říká Nicky Hayden. "Jsem rád, že jsem zde měl při posledních testech takovou formu, zvláště pak, když se jedná o okruh, na kterém začne sezóna. Vím, že za výsledky v testech se nezískávají body, ale bylo dobré dát mému týmu důvod úsměvu do jejich tváří. Cítím, že mám konkurenceschopný materiál, všichni jsme na něm pracovali skutečně tvrdě, abychom mu porozuměli. Máme pouze jeden kvalifikační trénink a tak je potřeba mít motocykl do něj připravený."
Jeho týmový kolega Max Biaggi při posledních testech mírně zaostával za svým potenciálem, přesto lze říci, že i toto „římské eso“ by mělo v nedělním závodě hrát významnou úlohu. Poté co Biaggi dokončil loňský šampionát na třetím místě celkové klasifikace a poté, co pro letošní sezónu získal konečně angažmá v továrním týmu Hondy, bude jistě chtít v Jerezu zopakovat minimálně své loňské umístění, kdy zde dojel závod MotoGP na druhé pozici.
"Zlomenina na levé noze původně ohrozila mou kariéru, ale nyní se již plně zahojila," deklaruje Max Biaggi. "Jezdit za tovární HRC znamená dvě věci: velkou hodnotu a obrovskou odpovědnost. Musím se soustředit na šampionát, který bude velmi těžký. Konkurence se zvýšila, ale já i Honda toho můžeme společně dosáhnout."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist