Repsol a Honda slaví 20let úspěšné spolupráce

V pondělí slavila společnost Repsol dvacet let partnerství s japonskou Hondou v motocyklovém mistrovství světa. Slavnost uspořádali v moderním sídle energetické společnosti Campus Repsol, které leží v centru hlavního města Madridu. Oslavám byli přítomni oba jezdci MotoGP týmu Marc Márquez a Dani Pedrosa.

Spolupráce mezi Honda Racing Corporation (HRC) a Repsolem je vůbec nejdelším spojením mezi sponzorem a výrobcem v historii šampionátu a za posledních dvacet let závodění v královské kubatuře přinesla celkem 10 titulů mistra světa v soutěži jednotlivců, 124 vítězství a 338 umístění na stupních vítězů v závodech seriálu Grand Prix. Tým Repsol Honda také získal v soutěži týmů, jenž byla poprvé vyhlášena v roce 2002, celkem šest triumfů.
Honda zahájila partnerství s Repsolem v únoru roku 1995 a od té doby prošlo týmem hned několik jezdců, kteří se trvale zapsali do historie motocyklového mistrovství světa. V prostorách budovy Campus Repsol dnes byly vystaveny motocykly těch jezdců, jenž sehráli hlavní roli při cestě Repsol Hondy za světovými tituly - Mick Doohan (1997), Alex Criville (1999), Valentino Rossi (2003), Nicky Hayden (2006), Casey Stoner (2011) a Marc Márquez (2013).
„Je těžké popsat co cítím, když vidím svoji motorku mezi všemi ostatními vítěznými stroji,“ prozradil v pondělí Marc Márquez.Je to čest být součástí týmu Repsol Hondy a součástí tak bohaté historie týmu v mistrovství světa. Vidět svoji motorku vedle motorky Rossiho, Criville, Doohana, Stonera a Haydena mě naplňuje hrdostí a dává mi extra motivaci pro nadcházející sezonu. Spojení s tímto týmem bylo loni mým splněný snem. Každý můj idol prošel týmem Repsol Hondy. Užívám si každý den, co jsem tady.“
Španěl Dani Pedrosa je členem Repsol Hondy od roku 2006 a v Madridu dnes řekl: „Spojenectví Repsolu s Hondou je velmi důležité. Pokud hovoříte o tomto týmu jste si zároveň vědomi, že se jedná o jedenu z nejúspěšnějších stájí posledních let. Nejhezčí je na tom skutečnost, že to trvá již dvacet let a to se nevidí příliš často.“
Španělé Marc Marquez a Dani Pedrosa odpovídali na otázky společně s bývalým jezdcem Repsol Hondy a šampionem královské kubatury Alexem Criville. Na pódiu byl společně s jezdci také prezident Repsolu Antonio Brufau, generální ředitel pro komunikaci Begoña Elices a šéf týmu Repsol Hondy Livio Suppo. Přítomen byl rovněž šéf promotéra Dorny Carmelo Ezpeleta.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist