Rekapitulace druhé třetiny sezony MotoGP

Letošní ročník motocyklového mistrovství světa má za sebou celkem dvanáct podniků, vedoucím jezdcem průběžného hodnocení je Jorge Lorenzo z tovární stáje Yamahy, soutěž konstruktérů vede Honda a mezi týmy je v této chvíli nejlepší její tovární stáj Repsol Honda.

Rekapitulace úvodních šesti podniků seriálu Grand Prix končila závodem ve Velké Británii. Na Silverstonu slavil vítězství Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing) a v průběžném hodnocení Španěl vedl před druhým v pořadí Casey Stonerem (Repsol Honda) náskokem pětadvaceti bodů.

Poslední červnový víkend patřil Tourist Trophy v nizozemském Assenu, sedmému podniku sezony, který má jako jediný v kalendáři MotoGP svůj závod v sobotu. Z Nizozemska se už v červenci přesunul celý motocyklový seriál na německý Sachsenring a následně do Italského Mugella. Po italské Grand Prix začala pro jezdce nižších kubatur měsíční letní přestávka. Na jezdce královské kubatury ale čekala cesta na západ Spojených států, protože v Laguně Seca jeli svůj desátý závod sezony. Všechny kubatury pak v polovině srpna zavítaly na slavný okruh Indianapolis Motor Speedway a druhou třetinu sezony ukončily zpátky v Evropě na Masarykově okruhu v Brně.

7. Iveco TT Assen, Assen

Závod: 1. Casey Stoner 2. Dani Pedrosa 3. Andrea Dovizioso
Bridgestone – přední: měkká, střednízadní (asymetrická): střední-měkká, střední
Teplota: 23°C, teplota dráhy: 37°C, závod: na suchém povrchu, polojasno

Jorge Lorenzo v každém z posledních šesti závodů bodoval buď prvním nebo druhým místem v cíli. Takto vyrovnaná bilance mu dávala velké šance ukončit první polovinu sezony na vedoucí pozici průběžného hodnocení. Podobně konzistentní byl také Casey Stoner, jemuž do této chvíle jen jednou uniklo umístění na stupních vítězů, když v Katalánsku skončil čtvrtý. Výsledky Daniho Pedrosy byly v tomto směru stejně vyrovnané, takže sebemenší chyba u každého z této trojice znamenala ztrátu důležitých bodů v cestě za titulem.

Závod v Assenu ani druhým rokem nebyl pro Lorenza z těch šťastných. Loni došlo k pádu po kontaktu s Marcem Simoncellim (závod stačil dokončit šestý – poznámka redakce) a letos absolvoval to samé už krátce po startu s Álaverem Bautistou, který byl v nájezdu do první zatáčky dlouhý, motorka mu podklouzla a narazila do projíždějícího Lorenza. Španělova Yamaha skončila ve štěrku únikové zóny, kde ji po pár sekundách explodoval motor. Lorenzo tak nezaviněně přišel o pětadvacetibodový náskok, který si vybudoval na druhého Stonera a také o jeden z šesti motorů. Protože Casey Stoner závod v Assenu vyhrál, měli oba jezdci na svém kontě po 140 bodů.
Tento okamžik pomohl Danimu Pedrosovi, který teď na vedení ztrácel devatenáct bodů. Závod dokončilo jen čtrnáct jezdců, takže všichni na bodech. Smůlu měl Stefan Bradl (LCR Honda), jemuž se v kvalifikaci podařilo zajet na čtvrté místo startovního roštu, což bylo jeho kvalifikační maximum. Závod ale nedokončil, protože už ve druhém kole spadl. Do závodu nenastoupil Karel Abraham (Cardion AB Motoracing), jenž sice absolvoval přípravu na TT, ale po zahřívacím tréninku jeho tým oznámil, že kvůli přetrvávajícím problémům s levou rukou nebude závodit. Valentino Rossi po slibném začátku postupně zpomaloval a nakonec si musel zajet do boxů pro novou zadní pneumatiku. Ta původní byla totálně zničená a rovnou putovala do centrály Bridgestone v Japonsku. Ital závod dokončil, ale s jedním kolem ztráty na třináctém místě.

Zatím nejlepší umístění pro jezdce kategorie CRT zajel Francouz Randy De Puniet (Power Electronics Aspar), když cílem Tourist Trophy projel osmý, což bylo také jeho maximum v dosavadní části sezony, kde o status nejlepšího jezdce CRT bojoval se svým týmovým kolegou Aleixem Espargarem.

MS 2012, MotoGP (7/18): 1.Lorenzo 140b., 2.Stoner 140b., 3.Pedrosa 121b., 4.Crutchlow 77b., 5.Dovizioso 76b., 6.Rossi 61b., 7.Hayden 59b., 8.Bautista 58b., 9.Bradl 51b., 10.Spies 48b. … (CRT) 12.Espargaró 20b.

8. Velká cena Německa, Sachsenring

Závod: 1. Dani Pedrosa 2. Jorge Lorenzo 3. Andrea Dovizioso
Bridgestone – přední: měkká, střední, extra tvrdázadní (asymetrická): střední, tvrdá
Teplota: 26°C, teplota dráhy: 37°C, závod: na suchém povrchu, jasno

Po závodu v Assenu musel Jorge Lorenzo do nemocnice v Barceloně, protože existovalo podezření na zlomeninu kotníku. To se nakonec nepotvrdilo a Lorenzo mohl s klidným svědomím nastoupit do osmého podniku sezony. Nicméně incident z Nizozemska nezůstal bez odezvy a Álvaro Bautista, který nehodu zavinil, musel bez ohledu na výsledek německé kvalifikace startovat až z posledního místa.

Nadále pokračoval souboj jezdecké dvojice Monster Tech 3 mezi Calem Crutchlowem a Italem Doviziosem. Italův výpadek z Británie ho stál průběžné čtvrté místo, protože to musel po závodu v Assenu přenechat svému týmovému kolegovi. Rozdíl mezi oběma jezdci byl jen jediný bod, takže velmi vyrovnaná bitva. Na základě doporučení lékařů nenastoupil Karel Abraham ani do německého závodního víkendu a místo českého závodníka jel testovací jezdec italské Ducati Franco Battaini.
Mokrou kvalifikaci na německou Grand Prix vyhrál Casey Stoner, Jorge Lorenzo naopak skončil až pátý, což byl jeho dosud nejhorší kvalifikační výkon roku. Franco Battaini byl poslední, ale ne na startu, protože za Itala se postavil penalizovaný Álvaro Bautista. V samotném závodu bojovala o vítězství až do poslední zatáčky dvojice tovární Hondy Dani Pedrosa a Casey Stoner. Australan jel těsně za prvním Pedrosou a v poslední zatáčce chtěl Španěla předjet, jenže to mu nevyšlo a závod místo v cíli ukončil s nula body ve štěrku únikové zóny. Šanci předstihnout Lorenza v průběžném hodnocení Australan nevyužil a znovu ztrácel dvacet bodů. Naopak Pedrosa slavil své první vítězství sezony a v průběžném hodnocení se posunul na druhé místo před týmového kolegu Casey Stonera. Jorge Lorenzo bral body za druhé a Andrea Dovizioso za třetí místo, takže díky tomu byl Ital znovu průběžně čtvrtý a nejlepší z jezdců satelitů.

Po nadějném čtvrtém místě z Assenu, zajel Ben Spies (Yamaha Factory Racing) zatím nejlepší výsledek kvalifikace a do závodu startoval druhý. Ani tentokrát Američan umístění na stupních vítězů nevybojoval, nicméně další čtvrtá příčka už naznačovala blýskání na lepší časy. Z jezdců CRT byl opět nejlepší jedenáctý Randy De Puniet, dobře také zabojoval dvanáctý Colin Edwards (NGM Mobile Forward Racing), který si čím dál tím častěji stěžoval na svůj motocykl Suter/BMW. Franco Battaini nebodoval, protože cílem projel šestnáctý za Ivánem Silvou (Avintia Blusens).

MS 2012, MotoGP (8/18): 1.Lorenzo 160b., 2.Pedrosa 146b., 3.Stoner 140b., 4.Dovizioso 92b., 5.Crutchlow 85b., 6.Rossi 71b., 7.Bautista 67b., 8.Hayden 65b., 9.Bradl 62b., 10.Spies 61b. … (CRT) 12.De Puniet 24b.

9. Velká cena Itálie, Mugello

Závod: 1. Jorge Lorenzo 2. Dani Pedrosa 3. Andrea Dovizioso
Bridgestone – přední: měkká, střední, tvrdázadní (asymetrická): střední, tvrdá (spec.konstrukce)
Teplota: 25°C, teplota dráhy: 45°C, závod: na suchém povrchu, jasno

Před víkendem v Mugellu už byla jistá sestava tovární Hondy, kterou v roce 2013 bude tvořit dvojice Dani Pedrosa a Marc Márquez, současný jezdec stáje Cataluny Caixa Repsol v Moto2. Pedrosa byl velmi spokojen s prodloužením smlouvy na další dva roky a díky tomu se tak mohl plně koncentrovat na letošní ročník, kde má velkou šanci atakovat titul mistra světa. Před víkendem italské Grand Prix byl průběžně druhý a na vedení ztrácel čtrnáct bodů.

V Německu hovořil Valentino Rossi s předsedou představenstva Audi AG Rupertem Stadlerem o jeho další budoucnosti u Ducati, která byla stále nejasná. Ital teď držel klíč od přestupového kolotoče a své rozhodnutí odkládal na konec srpna. V Mugellu jel Rossi společně s Ducati domácí Grand Prix na okruhu, který je zároveň jejich testovacím a možná očekávali výsledek, který by misky vah převážil na stranu italského výrobce.
V trénincích Valentino Rossi zápasil, aby motorku na dráze udržel a do závodu se kvalifikoval až desátý, což bylo pro všechny fanoušky velké zklamání. Na stroji značky Ducati ovšem zajel nejlepší kvalifikaci v MotoGP jezdec Pramac Racingu Héctor Barberá, který do závodu startoval třetí z první řady! V samotném závodu ale tuto pozici nedokázal úspěšně prodat a skončil devátý. Naopak Rossi po startu z desáté pozice dokázal získat několik pozic k dobru a po dlouhém souboji s Crutchlowem projel cílem pátý. Ital, stejně jako někteří další jezdci, těžil z chyby Casey Stonera, který vyjel mimo trať a musel se spokojit s osmým místem. Z toho Australan nebyl zrovna nadšený, protože jeho ztráta na Lorenza s Pedrosou postupně narůstala.

Jorge Lorenzo s Danim Pedrosou nezaváhali a závod dokončili na v pořadí prvním a druhém místě. Jako třetí projel cílem domácího podniku Andrea Dovizioso, jenž si na své konto připsal letos čtvrté umístění na stupních vítězů a třetí v řadě! Rozhodně velmi dobrá bilance, průběžné čtvrté místo a poprvé součet bodů přesahující stovku. Dovizioso tři kola před koncem závodu předjel Stefana Bradla, který v cíli oslavil čtvrté místo, jeho zatím nejlepší výsledek sezony. Pro Bradla je letošní ročník jeho premiérou v MotoGP, díky výkonu v Itálii se posunul z devátého na průběžnou sedmou pozici a zároveň je velkým favoritem v boji o titul pro Nováčka roku 2012, kde mu patří vedoucí pozice.
Po skončení italského závodního víkendu týmy MotoGP na okruhu v Mugellu zůstaly a v pondělí absolvovaly jednodenní test. Toho se pro žaludeční problémy nezúčastnil Ben Spies, jemuž právě bolesti břicha měly zkomplikovat už nedělní závod. Tovární stroj tak testoval jediný Lorenzo a ve výsledkové tabulce mu v šest odpoledne patřila první pozice. Honda přivezla nový motocykl 2013, takže oba jejich tovární jezdci zkoušeli nové věci. Dani Pedrosa si pak pro závod v USA vybral nový podvozek s novým motorem, Casey Stoner byl spokojen pouze s motorek, který mu zakomponovali do stávajícího podvozku. Colin Edwards si vyzkoušel CRT motocykl FTR/Honda Michele Pirra ze San Carlo Honda Gresini a později motocykl FTR/Kawasaki Yonny Hernándeze z Avintia Blusens.

V Itálii také došlo k jednání mezi Rossim a Yamahou. Tato skutečnost v té době nebyla známa, ale záleželo na Lorenzově odpovědi, jak by on vnímal příchod italského šampiona zpět k třem ladičkám. Lorenzo byl na straně týmového kolegy Bena Spiese, ale vůči Rossimu příchodu nebyl zásadně proti. O těchto zákulisních jednáních se pravděpodobně nějakým způsobem dozvěděl také Ben Spies, současný jezdec tovární stáje Yamahy.

MS 2012, MotoGP (9/18): 1.Lorenzo 185b., 2.Pedrosa 166b., 3.Stoner 148b., 4.Dovizioso 108b., 5.Crutchlow 95b., 6.Rossi 82b., 7.Bradl 75b., 8.Hayden 74b., 9.Bautista 73b., 10.Spies 66b. … (CRT) 12.De Puniet 28b.

10. Velká cena USA, Laguna Seca

Závod: 1. Casey Stoner 2. Jorge Lorenzo 3. Dani Pedrosa
Bridgestone – přední: měkká, střední, tvrdázadní (asymetrická): měkká, střední
Teplota: 18°C, teplota dráhy: 24°C, závod: na suchém povrchu, jasno

Dva dny před zahájením víkendu v Laguně Seca napsal Ben Spies na svém účtu Twitter, že po skončení letošní sezony už nebude s Yamahou dále spolupracovat. Tato informace nebyla oficiálně potvrzena, ale bylo jasné, že se něco děje, protože Američan zaslal své vyjádření redakci superbikeplanet.com, kde uvedl, že v tomto rozhodnutí má na své straně své sponzory a podrobnosti uvede až přijde vhodný čas (ten do této chvíle nepřišel - poznámka redakce). Tato zpráva rozvířila vody přestupového kolotoče, protože tu najednou bylo volné místo v tovární stáji Yamahy. Kdo by připadal v úvahu? Dovizioso, Crutchlow …

Koncem července přiletěl na západ Spojených států generální ředitel Ducati Corse Gabriele del Torchio, aby Rossimu osobně předal nabídku k prodloužení smlouvy s italskou továrnou a zároveň mu dal týdenní lhůtu na rozmyšlenou. Pro Rossiho to bylo trošku moc rychlé, takže si pro zveřejnění svých plánů dohodl termín na období před závodem v Indianapolisu, což byla polovina srpna. Tehdy už Andrea Dovizioso vážně pochyboval, že to bude on, kdo Bena Spiese nahradí a nebyl z této situace vůbec nadšený. Naopak úsměv na tváři bylo vidět v případě Nicky Haydena, jenž v domácí GP USA dostal od Ducati hezký dárek v podobě smlouvy na příští sezonu. Bude pokračovat s Rossim nebo snad přijde někdo jiný? Tak tato otázka zatím zůstala bez odpovědi.
Závodem v Laguně Seca se do motocyklového seriálu vrátil Karel Abraham, ale chyběl druhý jezdec satelitní Desmosedici Héctor Barberá. Španěl si před víkendem v Monterey při tréninku zlomil holenní a lýtkovou kost, takže Pramac Racing narychlo povolal Toniho Elíase. Španěl po italské Grand Prix skončil v týmu Aspar Moto2 a tato příležitost pro něho přišla v nejlepší možnou dobu. Bohužel svůj první letošní závod v sedle prototypu MotoGP nedokončil.

Letos poprvé se v prostředí královské kubatury objevil jezdec na divokou kartu. Američan Steve Rapp sedlal motocykl stáje Attack Performance Racing. Stroj CRT s podvozkem vlastní konstrukce a motorem Kawasaki ZX-10R neměli čas pořádně odladit, takže to byl úkol v prvních trénincích a kvalifikaci, kde se jim ale nepodařilo zajet kvalifikační limit. Poslední šanci dostali v zahřívacím tréninku. Do něho stáj Attack Performance Racing vůbec nenastoupila, protože došlo k poruše palivového čerpadla.
V nedělním závodě předvedl Casey Stoner bezchybný výkon a po zásluze bral plný počet bodů. Druhé místo obsadil Jorge Lorenzo, třetí Dani Pedrosa. Valentino Rossi těsně před koncem havaroval a to klasickým způsobem, když mu podjel předek jen co vzal za brzdu. Tehdy se dalo uvažovat o tom, zda tento moment nepřispěje k jeho rozhodnutí přece jenom od Ducati odejít, ale při zpětném pohledu už možná rozhodnuto bylo. Karel Abraham projel cílem desátý a na konto si připsal šest bodů. Pro jezdce brněnské stáje nejlepší výsledek dosavadní části sezony. Ben Spies závod nedokončil, protože mu prasklo zadní kyvné rameno. Další technický problém a velká smůla. Závod nedokončil ani vedoucí jezdec CRT Randy De Puniet, jehož bodově srovnal devátým místem v cíli týmový kolega Aleix Espargaró.

MS 2012, MotoGP (10/18): 1.Lorenzo 205b., 2.Pedrosa 182b., 3.Stoner 173b., 4.Dovizioso 121b., 5.Crutchlow 106b., 6.Bradl 84b., 7.Hayden 84b., 8.Rossi 82b., 9.Bautista 81b., 10.Spies 66b. … (CRT) 12.De Puniet 33b., 13.Espargaró 33b.

11. Velká cena Indianapolisu, Indianapolis Motor Speedway

Závod: 1. Dani Pedrosa 2. Jorge Lorenzo 3. Andrea Dovizioso
Bridgestone – přední: měkká, střední, extra tvrdázadní (asymetrická): střední, tvrdá
Teplota: 25°C, teplota dráhy: 39°C, závod: na suchém povrchu, polojasno

Před závodem v Indianapolis Motor Speedway měli jezdci královské kubatury krátkou dovolenou. Tu Valentino Rossi využil k přemýšlení nad další budoucností v motocyklovém top šampionátu a jeho definitivním rozhodnutím bylo z Ducati odejít. Italská tovární stáj to oznámila v oficiální tiskové zprávě a hodinu na to Yamaha potvrdila podpis dvouleté smlouvy s italským šampionem.

V době zahájení víkendu v Indianapolis už bylo jasné, že Rossi jede poslední sezonu v barvách Ducati. Teď bylo otázkou, kdo Rossiho nahradí a stále častěji se skloňovala jména Doviziosa a Crutchlowa. U Doviziosa panovalo určité rozčarování z tahu Yamahy, která si nakonec vybrala Rossiho, ale zároveň mu to s YZR-M1 letos velmi dobře vychází a zůstat u stáje Tech 3, by určitě nebylo špatné rozhodnutí. Naopak Cal Crutchlow nevěděl, jak na tom v roce 2013 bude, protože k týmu přijde Bradley Smith a pokud by Dovizioso zůstal, byl by rázem bez práce.
Velká cena Indianapolisu měla zásadní vliv na vývoj letošního šampionátu. Protože je IMS okruhem zejména pro automobilové série, tak na dráze, která je situována uvnitř oválu se v průběhu roku téměř nejezdí. S minimální přilnavostí jezdci bojovali po celý víkend, hodně se přitom padalo a ne vždy šlo vše označit kouzelným spojením ´Rider OK´. Havaroval Nicky Hayden, jenž chvíli po pádu nebyl při vědomí, utrpěl otřes mozku a ještě si přitom zranil pravou ruku. Pro Američana, který se na domácí velkou cenu hodně těšil, tento incident znamenal nejen stop pro závod v Indianapolisu, ale také v České republice. Nešťastně havaroval Casey Stoner u něhož došlo ke zranění pravého kotníku. Australan přes bolesti do závodu nastoupil a s vypětím všech sil vybojoval body za čtvrté místo. Australanova obhajoba titulu začala postupně ztrácet reálné obrysy a to ještě netušil, co ho čeká v Brně. Krátce po zranění, které snad ani nemohlo být doléčené, nastoupil Héctor Barberá do jedenáctého víkendu sezony. Bohužel ani on se nevyhnul pádu, zlomil si přitom obratle a výsledkem je, že na dráhu klidně nemusí vyjet až do konce sezony. Hodně nešťastné rozhodnutí.

Závod Velké ceny Indianapolisu vyhrál Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo byl druhý a další stupně vítězů získal jezdec satelitní Yamahy Andrea Dovizioso. Díky vítězství tak dokázal Dani Pedrosa držet krok s lídrem šampionátu Jorgem Lorenzem a před cestou do Brna dělilo oba jezdce osmnáct bodů. Karel Abraham závod dokončil na osmém místě, což byl zatím jeho nejlepší výsledek sezony. Americkou misi může český jezdec hodnotit velmi pozitivně.
Na divokou kartu závodila dvojice Američanů Steve Rapp a Aaron Yates. Oba se do závodu kvalifikovali a Rapp dokonce bodoval čtrnáctým místem v cíli. Závod nedokončilo celkem šest jezdců a mezi nimi opět Ben Spies, jemuž tentokrát selhal motor. Američan nedokončil ani jednu domácí Grand Prix a navíc pokaždé kvůli technickému problému. Nejlepším jezdcem kategorie CRT byl poprvé Yonny Hernández. Kolumbijec byl devátý, porazil Aleixe Espargará ale také Toniho Elíase s prototypem Ducati Pramac Racingu.

MS 2012, MotoGP (11/18): 1.Lorenzo 225b., 2.Pedrosa 207b., 3.Stoner 186b., 4.Dovizioso 137b., 5.Crutchlow 106b., 6.Bradl 94b., 7.Bautista 92b., 8.Rossi 91b., 9.Hayden 84b., 10.Spies 66b. … (CRT) 12.Espargaró 39b.

12. Velká cena České republiky, Brno

Závod: 1. Dani Pedrosa 2. Jorge Lorenzo 3. Cal Crutchlow
Bridgestone – přední: měkká, střední, extra tvrdázadní (asymetrická): střední, tvrdá
Teplota: 18°C, teplota dráhy: 23°C, závod: na suchém povrchu, zataženo

Velká cena České republiky uzavřela druhou třetinu letošního šampionátu dvanáctým podnikem sezony na Masarykově okruhu v Brně. Před zahájením víkendu oznámila italská Ducati podpis dvouleté smlouvy s Andreu Doviziosem. Ital po roce u satelitní stáje Yamahy přestoupí do to továrního týmu, kde se pokusí o to, co se jeho předchůdcům (Marco Melandri, Valentino Rossi) moc nedařilo - dostat Desmosedici mezi špičku MotoGP.

Do Brna kvůli zranění nepřijel Nicky Hayden, což bylo předem avizované. Překvapením bylo rozhodnutí Casey Stonera nenastoupit do závodního víkendu. Ono to nebylo ani tak jeho rozhodnutí, protože Australan chtěl závodit, ale jeho lékař z nemocnice v Sydney mu to na základě snímků zraněného kotníku nedoporučil. Více méně mu to přímo zakázal. Stoner ve čtvrtek odletěl do Austrálie, kde přesně za týden podstoupil operaci. Datum jeho návratu nikdo nezná, protože vše bude záležet na jeho aktuálním zdravotním stavu. On sám by chtěl zpátky ještě před závodem v Austrálii, takže možná v Japonsku nebo Malajsii. To ukáže čas.
Krásný souboj o vítězství předvedli na brněnském okruhu vedoucí jezdci šampionátu Dani Pedrosa a Jorge Lorenzo. Jeden druhého nešetřil, nehráli na jistotu, ale každému šlo o jediné, závod vyhrát. Prvenství nakonec slavil Dani Pedrosa, což Španěla opět posunulo blíž vedoucí pozici, protože nyní už na Lorenza ztrácí ´JEN´ třináct bodů a do konce sezony zbývá šest závodů. Nikdo nemá nic jisté a o to zajímavější bude závěr letošního ročníku.

První stupně vítězů si vybojoval Cal Crutchlow. Pro Crutchlowa byl víkend v Brně naprosto skvělý. Prodloužil smlouvu s Tech3, zajel svou nejlepší kvalifikaci V MotoGP, závod poprvé dokončil na stupních vítězů a v pondělním testu byl nejrychlejší. Co víc si mohl přát.
Karel Abraham dokončil svůj domácí závod na devátém místě, v průběžném hodnocení se posunul na čtrnáctou příčku a o dva dny později úspěšně složil státní zkoušku z práva na Joštově akademii. Nejlepším jezdcem kategorie CRT byl v Brně osmý Randy De Puniet. Závod nedokončil Ben Spies a Iván Silva. Pro Američana Spiese už třetí nula v řadě. Hodně drsná polovina sezony, která ale nemusí být jeho poslední v MotoGP. Spiesovo jméno totiž padlo při jednání Gresiniho Hondy a je také spojován s takzvaným juniorským týmem Ducati. Těžko říct, zda při oznámení ukončení spolupráce s Yamahou měl skutečně vše dobře naplánováno.

MS 2012, MotoGP (12/18): 1.Lorenzo 245b., 2.Pedrosa 232b., 3.Stoner 186b., 4.Dovizioso 150b., 5.Crutchlow 122b., 6.Bradl 105b., 7.Bautista 102b., 8.Rossi 100b., 9.Hayden 84b., 10.Spies 66b. … (CRT) 12.Espargaró 45b.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist