Red Bull AMA U.S. Rookies Cup 2008

Stejně jako má Evropa svou juniorku pro Grand Prix, tak i Amerika si může tuto kategorii odškrtnout. Red Bull AMA U.S. Rookies Cup 2008 představil jména svých jezdců.

Elitní společnost vytvořila skupina 23 mladíků, která byla vybraná z šesti stovek žadatelů. Nejpočetnější skupinou je v této elitě samozřejmě skupina závodníků z USA, mezi kterými najdeme i například Gillima Haydena z kentuckého Owensboro. Z původních 600 žadatelů ve věku 13 – 16 let, bylo vybránu 104 uchazečů, kteří se o konečnou třiadvacítku poprali na okruhu Barber Motorsports Park v Alabamě, kde na jejich snažení dohlíželi i někdejší velikáni Grand Prix Kevin Schwantz a Gustav Auinger, či majitel týmu WCM Peter Clifford, jenž v České republice proslul především spojením s firmou Blata a jejím záhadným projektem MotoGP.
Šampionát Red Bull AMA U.S. Rookies Cup 2008 se pojede na identických strojích KTM RC 125 a u příležitosti vybraných závodů AMA U.S. Superbike a také v rámci závodu Red Bull U.S. Grand Prix v Laguna Sece. Nejlepší jezdci z USA a Evropy se utkají ve dvou finálových závodech, ten první se pojede v rámci Red Bull Indianapolis Grand Prix a odveta pak v rámci Grand Prix Valencie.
Startovní listina Red Bull AMA U.S. Rookies Cup 2008
Corey Alexander (USA)
Jacob Cunningham (USA)
Austin DeHaven (USA)
Jacob Gagne (USA)
Frankie Lee Gillim (USA)
Hayden Gillim (USA)
Cameron Gish (USA)
Austin Medrano (USA)
Jake Morman (USA)
Huntley Nash (USA)
Joey Pascarella (USA)
Bryce Prince (USA)
Corey Rech (USA)
Benny Solis, Jr. (USA)
Jesse Stevens (USA)
Garet Tomlinson (USA)
Travis Wyman (USA)
Emerson Conner (CAN)
Otavio Lucchini (BRA)
Leandro Mercato (ARG)
Luciano Ribodino (ARG)
Tomas P. Vasquez (COL)
Toriano Wilson (BER)

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist