Raul Fernandez absolvoval operaci předloktí

Španělský závodník Raul Fernandez (CryptoDATA RNF MotoGP Team) podstoupil v Madridu operační zákrok na pravém předloktí. Fernandez měl bolesti v předloktí způsobené takzvaným Arm pupm, což je problém, který vzniká v důsledku otoku svalů předloktí, který ovlivňuje průtok krve do těchto svalů a způsobuje pokles hladiny kyslíku.

Raul Fernandéz měl těch svalů zasažených až devět! Kvůli tomu měl velké bolesti a byl nucen odstoupit z Velké ceny Portugalska a problémy měl i v nedělní Velké ceně Španělska. V testu, který v Jerezu den poté absolvoval, dokázal na jeden výjezd ujet jen tři kola, víc ne.

Dvaadvacetiletý Španěl ve čtvrtek podstoupil operační zákrok a nyní bude intenzivně rehabilitovat, aby mohl nastoupit do francouzské Grand Prix. „Jak už možná víte, nakonec jsem musel podstoupit operaci,“ uvedl Fernandez na sociálních sítích. „Především bych chtěl upřímně poděkovat doktoru Foruriovi za jeho skvěle odvedenou práci, protože to nebyla klasická Arm pump, jelikož jsem měl zasažených devět svalů. Nyní začíná ta těžší část, protože musíme udělat vše proto, abychom do Francie přijeli co nejlépe připraveni.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist