Randy De Puniet v roce 2006 ke Kawasaki

Továrna Kawasaki dnes dokončila uspěšně dohodu s francouzským jezdcem Randy De Punietem, který se tak stává jejím novým jezdcem.

Tým Kawasaki Racing dnes oznámil, že v roce 2006 bude v jeho barvách startovat francouzský jezdec Randy De Puniet, který do třídy MotoGP přechází po svém působení ve třídě čtvrtlitrů. Své první seznámení s motocyklem Kawasaki Ninja ZX-RR zažije 24 let starý Francouz po skončení posledního závodu letošního šampionátu, který se na začátku listopadu jede ve španělské Valencii.
Randy De Puniet se v Grand Prix 250 ccm poprvé představil v Japonsku roku 2001. Od té doby devětkrát zvítězil v kvalifikacích a 22 krát stanul po závodě třídy 250 cm na pódium, z čehož bylo pětkrát na nejvyšším stupínku. Svůj absolutně první závod Grand Prix však absolvoval jako sedmnáctiletý mladík, když při Grand Prix Francie startoval v závodě třídy 125 ccm na divokou kartru.
Randy De Puniet:
Vstup do MotoGP s Kawasaki je pro mne fantastická příležitost. Je to jako splněný sen. Vím, že to příští rok nebude snadné, stroj MotoGP je velmi odlišný od motocyklu třídy 250 ccm, na kterém jsem jezdil, ale již nyní se na tuto výzvu těším. Vím, že stojím před velkým rokem učení, ale věřím, že tak zkušený tým jako je Kawasaki Racing, mi hodně pomůže. Je obtížné říkat, co mohu očekávat od výsledků, nikdy jsem na tom motocyklu nejel. Po svém testování ve Valencii budu moci k této otázce říci více. Doufám, že ve svém debutujícím roce budu postupem času schopný přibližovat se nejlepším jezdcům.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist