Rakouský projekt CRT

Rakušan Andreas Bronnen, manažer týmu Technogym Racing v IDM, byl společně se šéftechnikem Fritzem Schwarzem v paddocku MotoGP v Brně z jediného důvodu, u IRTA se oficiálně přihlásit jako tým CRT na rok 2013 do kubatury MotoGP.

Tým Technogym Racing se u IRTA přihlásil na rok 2013 jako tým CRT. Dostal pořadové číslo "25", a je tedy třetím týmem se svým jezdcem na čekací listině, neboť maximální počet akceptovaných jezdců a jejich týmů je na příští rok dvacet dva. "Na rok 2013 bude akceptováno celkem 22 pilotů, 12 z nich pojede tovární prototypy (4 Honda, 4 Yamaha a 4 Ducati - poznámka Bosso) a 10 míst je rezervováno pro CRT. My máme číslo "25", říkal v brněnském paddocku Bronnen.
"Přes všechny nováčkovské potíže budeme v září a v říjnu testovat náš motocykl (jedná se o vlastní hliníkové šasí vybavené motorem BMW - pozn. Bosso) v Brně a v Mugellu a chtěli bychom startovat ve finále ve Valencii s wild card", vysvětloval dále Andreas Bronnen.

Jak je tento projekt reálný, se ovšem teprve ukáže: Lídr šampionátu IDM Michael Ranseder rozhodně zájem o pilotování tohoto biku nemá a šéf Technogymu Wilfried Reich nechce rozpočet pro tým tímto projektem vůbec zatížit: "Pokud by se jednalo o projekt WSBK s Michim Ransederem, tak by to mohlo být docela zajímavé...", říká jasně Reich.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist