Radost a smutek v týmu Ioda Racing

Zatímco Danilo Petrucci byl po závodě v Le Mans velmi štastný, neboť předvedl ve Francii velmi dobrý závod - 14. místo a druhý z CRT, tak jeho týmový kolega Lukáš Pešek byl po třetím - po sobě jdoucím - nedojetém závodě hodně frustrovaný.


Danilo Petrucci si po sobotní kvalifikaci dal pro nedělní závod jasný cíl, dojet v bodech. A tento úkol se mu podařilo splnit, neboť byl odmávnut šachovnicovým praporkem jako 14. a druhý nejlepší jezdec s motocyklem CR: "Byl to velmi dobrý závod. Měl jsem povedený start, což bylo na mokré trati hodně důležité. Dlouhou dobu jsem bojoval o nejlepší místo mezi jezdci CRT a jezdil dokonce před Randy de Punietem a Aleixem Espargarem. Potom jsem ale udělat malou chybu a skončil mezi CRT jako druhý, jen o několik sekund za Espargarem", byl po čtvrtém letošním závodě MotoGP velmi šťastný Danilo Petrucci.


Pro jeho týmového kolegu Lukáše Peška se nedělní závodní den nevyvíjel vůbec dobře a už po třetí za sebou tak neviděl šachovnicový praporek, když pouze v úvodním závodě sezóny GP v katarském Losailu byl odmávnut jako osmnáctý: "Nešťastnou shodou okolností jsem nemohl svůj bike za těchto podmínek vůbec jet a musel jsem zajet do boxu, abych zabránil riziku pádu. Doufáme, že příští závod v Mugellu budeme moci aspoň dokončit", píše na týmových webových stránkách Ioda Racing hodně zklamaný dvojnásobný vítěz GP kubatury 125 ccm český pilot Lukáš Pešek, který zajel do boxu svého týmu v 16. kole, když se nacházel na beznadějné poslední pozici - 22. místě - se ztrátou víc než 12 sekund za - v tu dobu - předposledním Hectorem Barberou a jezdil o 2 sec. pomalejší časy než jeho nejbližší soupeři.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist