Radomil Rous získal další světový bod

Z dalšího světového bodu se po závodě v Motegi může těšit český jezdec Radomil Rous, jenž tak ve své první kompletní sezóně má stejně bodů jako již ostřílený Jakub Smrž.

Radomil Rous si postupně zvykal na okruh v Motegi. Po 26. místě v páteční kvalifikaci přišlo v sobotu zlepšení o jednu sekundu a s ním i posun na 22. pozici. Do nedělního závodu náš sympatický jezdec špatně vystartoval, po druhém kole se dokonce propadl opět na 22. pozici, pak však začal velmi bojovat o své místo mezi nejlepšími jezdci třídy 250 ccm. Postupně se každým kolem zlepšoval o jednu pozici až se v cíli mohl radovat z dalšího světového bodu, který získal za patnácté místo.
Radomil Rous
Byl to dnes velmi těžký závod v horkém počasí. Měl jsem svůj obvykle špatný start, ale neznepokojoval jsem se a jen se soustředil na dobrý rytmus. Podvozek i motor byl dnes dobrý, ale motocykl nezrychloval tak jako v kvalifikaci. Přiliž tvrdě jsem musel jet, abych dojel Baldoliniho. Několikrát se mi motocykl smekl a tak jsem šťastný, že jsem skončil na bodech.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist