Radio Paddock hlásí

Některé zajímavosti z brněnského depa a kdo byl vlastně mužem včerejšího dne?

Muž tohoto víkendu


Mužem víkendu nebyl nikdo z královské kubatury MotoGP, nýbrž třetí jezdec dvěstěpadesátek Alvaro Bautista. Na stupně vítězů se dostal jen tím, že ho na "tandemu" dovezl do paddocku Jules Cluzel. Ptáte se asi proč? Při "dojíždějícím" kole se pokusil o "wheelie", které perfektně zvládají borci typu Mata Rebeauda, Nate Adamse či Eigo Sata a tak to dopadlo. 

 


"Nic se mi nestalo, jsem ok
", komentoval celou záležitost Bautista. O tovární motorce Aprilia se to stejné ovšem říci nedalo. 


LCR nepojede třídu Moto2

 
Týmový šéf stáje LCR Honda v kubatuře MotoGP Lucio Cecchinelo oznámil, že plánovaný projekt jeho stáje se z finančních důvodů neuskuteční. Tým LCR Honda jede letos s Francouzem Randy de Puinetem a v průběžné tabulce MS je tento jezdec po Brně na 7. místě, jako druhý nejlepší soukromník. 

Ačkoliv byl tento tým předběžně vybrán mezi týmy Moto2, které mohou v roce 2010 v této nové kubatuře startovat - a když definitivní rozhodnutí padne až 4. října v Estorilu, tak: ""Vše záleží na penězích, ale když si spočítám, kolik bude stát leasing Hondy v MotoGP na rok 2010, tak jsou šance, že bychom jeli Moto2, opravdu minimální", říká týmový šéf LCR.

Lucio Cecchinello, který zřejmě ztratí svého současného jezdce De Punieta, jedná v současné době jak s De Angelisem a také s HRC, zda by nedodala materiál pro japonského jezdce Hiroshi Aoyamu, tedy lídra dvěstěpadesátek. 

Zavinil to motýlek



Alex de Angelis jezdil na satelitní Hondě velkou většinu závodu v "sandwichi" mezi dvěma továrními motocykly Ducati, tedy na . místě a bojoval ve skupině s Edwardsem a co. o místo 7.  Najednou se ale propadl, že by jezdecká chyba? "Vlétl mi do helmy motýlek a to přesně před oči. A já jsem rázem vůbec nic neviděl. A až se tento problém motýlkem vyřešil, tak už byly šance na ještě lepší umístění úplně pryč.", řekl po závodě jezdec te San Marina, který nakonec profitoval jak z pádu Lorenza, tak i z duelu a následující kolize Kallia s Melandrim a skončil v cíli na 8. místě.

Cal Crutchlow do Moto2?



Manager týmu Monster Tech3 Yamaha Hervé Poncharal v každém případě pojede se svou stájí novou kubaturu Moto2 a to se dvěma jezdci. Jedním z nim by mohl být Brit Cal Crutchlow, vítěz 4 letošních závodu mistrovství supersportů a vedoucí jezdec této kubatury. Ovšem o toho má zájem i Fausto Gresini pro svůj projekt Moto2. 
Rozhodující slovo ale bude mít Yamaha, Crutchlow má totiž smlouvu přímo s továrnou a ta rozhodne, kde tento britský jezdec příští sezónu pojede.
Druhým kandidátem je pak další Brit, Bradley Smith - v současné době jezdec Aspar týmu ve stopětadvacítkách.
Ve Francii se momentálně dokončuje konstrukce podvozku pro tento nový motocykl.

Eugene Laverty by chtěl jet také Moto2


Doposud nechtěl Ir Eugene Laverty (23 let) ani slyšet o svém comabacku do světa MotoGP. Nyní ale svůj názor změnil. 

Laverty stále říkal, že: V cirkuse Grand Prix si mnoho lidí myslí, že jsem špatný pilot. A s takovými nechci mít nic společného. "

Nyní ale Laverty své mínění hodně změnil a vysvětluje to následovně: " Měl jsem dlouhodobý plán. Jezdil jsem dva roky v Grand Prix na motocyklu, který nebyl vůbec konkurenceschopný. Tak jsem chtěl všem ukázal, že když mám dobrý motocykl, tak umím jezdit rychle a vyhrávat. A to se mi podařilo v supersportech (Laverty je s Hondou týmu Parkalgar na druhém místě v tabulce MS a kromě tři vítězných závodů v Losailu, Assenu a v Kyalami stál ještě dvakrát na "bedně" jako druhý). Splnil jsem tedy svůj dlouhodobý plán na 50% a nyní se chci vrátit do Grand Prix, což je nejvyšší soutěž. Ale jen v tom případě, když budu mít k dispozici motocykl, se kterým se bude dát vítězit".

"Když dostanu nabídku od kvalitního týmu Moto2, tak jsem otevřený pro všechno. Možná že to bude už na rok 2010, pokud ale bude potřeba k poskládání té správné mozaiky ještě jeden rok, tak to prostě bude až v 2011.  Jako každý jiný normální muž chci mít prostě respekt, to je normální.", okomentoval své nové rozhodnutí Eugene Laverty z Irska.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist