Quartararo s Morbidellim již netrpělivě odpočítávají minuty do prvního testu

Tovární jezdci tří ladiček, Fabio Quartararo a Franco Morbidelli, budou letos v MotoGP jedinými zástupci Yamahy. Tým Monster Energy Yamaha MotoGP zahájí v pátek prvním dnem v Sepangu oficiální přípravu na novou sezonu. K dispozici jsou prototypy YZR-M1, které v přípravném testu nabídly zajímavou úroveň výkonu a oba jezdci jsou netrpěliví, aby si už vše vyzkoušet a zjistit jak se věci mají. Test začíná v pátek 10. února a končí v neděli 12.února.

Francouz Fabio Quartararo těsně před zahájením testu v Sepangu uvedl: „Čekání je u konce! Letošní zimní přestávka byla velmi dlouhá, ale svým způsobem to pro mě bylo dobře, protože mi poskytla čas na trénink a přípravu na nadcházející sezonu. Ta bude dlouhá, to víme. Musíme během ní odvést dobrou práci, abychom se ujistili, že jsme na ni připraveni. Těším se, až si vyzkouším specifikaci 2023 a uvidím, jaký pokrok jsme udělali. Do Sepangu jsem přijel o něco dříve a strávil jsem nějaký čas na trati během shakedown testu. Slyšel a viděl jsem pozitivní věci, takže se nemohu dočkat, až si to vyzkouším na vlastní kůži.”

Italský závodník Franco Morbidelli má před sebou velký úkol být konkurenceschopným jezdcem, což od něho Yamaha očekává. „Konečně jsme zase pohromadě jako tým,” řekl Ital a pokračoval: „Tento test je novým začátkem a je z něj cítit vzrušení. Shakedown test dopadl dobře, takže v našem týmu panuje pozitivní atmosféra. Během nadcházejícího testu chci předvést dobrou výkonnostní úroveň. Ke konci roku 2022 jsme se zlepšili a nyní je čas na to navázat a udělat další kroky vpřed. V příštích třech dnech nás čeká spousta věcí k otestování. Budeme jako vždy tvrdě pracovat, abychom dobře zahájili předsezonní přípravu 2023.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist