Puig odpovídá na Schwantzovy verbální útoky proti Danimu Pedrosovi

Manažer Daniho Pedrosy Alberto Puig odpovídá ve španělských novinách «El Mundo» na tvrdou - a hodně neoprávněnou kritiku - Kevina Schwantze o Pedrosovi.

Ostrá slovní válka se rozhořela minulý týden, když se ex-mistr světa 500-ccm Kevin Schwantz hodně nevybíravě vyjádřil o Danim Pedrosovi a o jeho vztahu k manažeru Albertu Puigovi. V zásadě řekl Schwantz: "Mám sice rád Daniho, ale on během 8 roků v továrním týmu nic nevyhrál".

Dani Pedrosa pochopitelně odpověděl, že: "Tentokrát jsi to Kevine trochu přehnal".

Nyní se k celému Schwantzově prohlášení přidal i manažer Daniho Pedrosy Alberto Puig a rovnou ho publikoval ve španělských novinách «El Mundo». Španěl srovnává statistiku Pedrosy a Schwantze. Se 45 vítězstvími, z toho 22 v královské kubatuře, je to vzhledem k 25 vítězným GP skoro dvakrát tolik, než má na svém kontě Kevin Schwantz: "Data jasně ukazují, že Pedrosa je jasně lepší. A vyčítat mu, že v 8 letech nic nevyhrál, je hodně typické pro někoho, kdo vůbec neví, co říká. A k tomu ještě je tento člověk bez respektu".

Puig ale nepopírá, že se doposud Pedrosovi nepodařil ten největší vrh: "V tomto případě máte pravdu Mister Schwantz, Dani opravdu nezískal titul, ale jeho kariéra byla bohužel zpomalena mnoha zraněními. A nezapomeňte Mister Schwantz, že vy jste si sbalil kufry a ukončil kariéru hned, jak jste měl zraněné zápěstí. U jmenovaného jezdce je celé tělo polámáno a přesto jezdí naplno".

Alberto Puig dále připomíná Američanovi, že se mistrem světa stal pouze z důvodu tragického zranění Wayne Raineyho 1993 v Misanu: "Mister Schwantz, Dani se sice ještě nestal mistrem světa, ale nyní vám řeknu něco, co se Vám nebude líbit. Sice jste vyhrál titul, ale potřeboval jste k tomu 8 roků. A vyhrál jste jen proto, že Wayne Rainey v Misanu spadl a nemohl sezónu dokončit. Kdyby se to nestalo, tak by jste nikdy nebyl mistrem světa. Byl jste vynikajícím jezdcem s divácky přitažlivým stylem, ale co se týká výsledků, tak stojíte ve stínu Eddieho  Lawsona a Wayne Raineyho. Takže se moc neohánějte svým titulem, nevyhrál jste ho úplně po právu".
Rovněž o svém vztahu k Danimu Pedrosovi odpovídá Alberto následovně: "Možná si už nevzpomínáš, ale v 80-tých a 90-tých létech většina mladých závodníků cestovala po Evropě s přítelem nebo s doprovodem. Ani Vy jste neudělal krok bez vašich rodičů. Pokud Vás budu interpretovat, tak by to znamenalo, že bez rodičů není možno získat titul? Zavzpomínejte si na Vás samotného, Mister Schwantz. Nemluvě o tom, já se angažuji i pro jiné piloty a mnohé jsem v jejich začátcích také podporoval: Casey Stoner, Toni Elias, Alvaró Bautista, Hiroshi Aoyama, Marc Márquez a Julián Simón. A všichni se stali mistry světa. Vy jste ale na rozdíl ode mě v takovém případě nic nedokázal. Nemůžete se tedy prokázat žádným úspěchem".

Puig vše zakončil slovy: "Kevine, vyhrál jsi sice MS 500-ccm, ale i šampion se může mýlit".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist