První vítězství našeho týmu!

Thomas Lüthi dnes nedal žádnému ze svých soupeřů šanci a zvítězil ve Velké ceně Francie s bezpečným náskokem. Náš tým tak dosáhl ve 4. sezóně v MS prvního triumfu. V celkovém pořadí MS se Tom již posunul na 2. místo a na vedoucího Kallia ztrácí už jen 12 bodů.

Dnešní závod se jel na trati, která byla ještě místy vlhká. Tom ovšem nastoupil s velkou sebedůvěrou a ihned po startu nasadil ostré tempo. V polovině prvního kola se propracoval přes Talmacsiho na 1. místo a s výjimkou krátkého vedení Laie ve 3. kole už tuto pozici nikomu nepřepustil. Naopak neustále zvyšoval svůj náskok na skupinu pronásledovatelů. V polovině závodu už Thomas vedl o 8 vteřin, pak rozumně zvolnil a bezpečně si udržoval svůj náskok, když si hlídal své soupeře také sledováním závodu na velkoplošných obrazovkách u trati.
V cíli pak mohla propuknout obrovská radost…
Thomas Lüthi:
„Před závodem jsem si hodně věřil, ale že vyhraji takovým způsobem mě ani nenapadlo. Po 10 kolech jsem se již soustředil na hlídání náskoku. Jsem nesmírně šťastný a také jsem rád, že jsem svým dnešním vítězstvím mohl oplatit důvěru týmu, kterou mi poskytoval ve chvílích, kdy se mi nedařilo.
Daniel M. Epp, majitel týmu:
„Dnešní vítězství bylo zúročením dobré práce celého týmu nejen v této GP, ale také v této i předchozích sezónách. Osobně mi spadl kámen ze srdce, splnil se můj první cíl, kterým bylo vyhrát závod GP. Nyní se mohu s lehčím srdcem pustit další do práce, která doufám povede k dalším úspěchům.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist