První vítězství Marca Márqueze od jeho zranění z Jerezu 2020

Tovární jezdec Hondy Marc Márquez vyhrál závod Velké ceny Německa na Sachsenringu po dlouhých 336 dnech od zranění, které si způsobil pádem v závodu španělské GP 2020 v Jerezu. Zranění ruky bylo natolik vážné, že si vyžádalo několik operací a hrozilo, že předčasně ukončí Márquezovu hvězdnou závodní kariéru.

Loni začala sezona MotoGP kvůli koronaviru až v červenci a hned v prvním závodě roku 2020 Marc Márquez havaroval tak nešťastně, že sice ještě nastoupil o týden později do GP Andalusie, ale to byla chyba, závod nakonec vůbec nejel a zlomenina ruky ho vyřadila na 265 dní. Márquez se vrátil zpátky do šampionátu až letos závodem v Portimau.

O víkendu Marc Márquez vyhrál německou GP a dokázal, že je schopen překonat nepřízeň osudu a vrátit se zpět na úroveň, kde byl před zraněním. V jeho případě bylo vítězství na Sachsenringu jeho 57. v královské kubatuře.

Podobně úspěšní jako osminásobný šampion Márquez byli v minulosti sportovci jako Xavi Hernández, Tom Brady, Michael Schumacher, Lindsey Vonn nebo Dani Pedrosa.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist