První mečbol Simon neproměnil

Celý víkend to vypadalo, že Julian Simon se už v Estorilu stane mistrem světa stopětadvacítek. Až přišlo 7. kolo před koncem závodu a...

Ještě 7 kol před koncem byl Julian Simon (Bancaja Aprilia) jasným následovníkem Mike di Meglia na mistrovském trůnu. Ovšem pak spadl, když v závodě vedl s náskokem 6,5 sekundy. V tu dobu už ale nebyl v závodě jeho největší konkurent v boji o titul, krajan a značkový kolega Nicolas Terol, který spadl už předtím. 

Pád naštěstí nebyl tak strašný a Simon pak pokračoval v závodě dále a dojel na 12. místě, což znamenalo důležité 4 body. 

Byla to už druhá - hodně zbytečná Simonova chyba - tedy po Barceloně, kdy vítězný závod ukončil k překvapení všech o kolo dříve. Přesto vše je budoucí pilot Moto2 jasně v čele šampionátu, když má 3 závody před koncem náskok na svého týmového kolegu a druhého v průběžném pořadí, Brita Bradleyho Smithe, 50 a půl bodů. 


Takže takové triumfální kolo si bude muset Julian Simon schovat přinejmenším do Austrálie na Phillip Island: "Dominoval jsem celému víkendu, každému tréninku, kvalifikaci a také v závodě jsem měl vše pod kontrolou. A to i po hodně divokém začátku celého závodu", řekl později Simon. "Udělal jsem jedinou chybu, chtěl jsem titul mistra světa oslavit vítězstvím v závodě. Je mi hrozně líto těch mnoha mých fanoušků, kteří do Estorilu cestovali zbytečně.".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist