První GP sezony – Velká cena Kataru

Kapitoly článku

Moto2 – preview

Startovní rošt - ZDE

Letos je to pátý ročník v historii třídy šestistovek Moto2. Tato kubatura má jednotné motory Honda, které od roku 2013 připravuje společnost Externpro v Technoparku na okruhu Motrland Aragón. Honda má smlouvu do konce roku 2015, takže v prototypech s různými podvozky, ale jednotnými motory ještě nějaký ten pátek jednotky na bázi Hondy CBR 600RR uvidíme. Každopádně závody jsou díky tomu velmi vyrovnané a mnohdy nabízí neuvěřitelně napínavou podívanou.

Na startovním roštu uvidíme celkem šest různých podvozků v zastoupení Kalex, Suter, Speed Up, Tech 3, MotoBI/TSR a Forward KLX. Samozřejmě největší souboj bude znovu v podání dvojice titánů Kalex a Suter, jenž jsou nejpoužívanějšími podvozky Moto2.

Loni vyhrál titul mistra světa Pol Espargaró z týmu Pons Racing. Španěl je nyní jezdec třídy MotoGP stejně jako jeho tehdejší největší rival v boji o zlato Scott Redding. V letošním roce tak neuvidíme obhajobu, ale nový souboj o zlato třídy Moto2.
Mezi největší favority patří Španěl Esteve Rabat s Finem Mika Kalliem (Marc VDS Racing), Japonec Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Asia), Švýcar Thomas Lüthi (Interwetten Paddock Moto2), Francouz Johan Zarco (AirAsia Caterham Moto Racing), Němec Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP) nebo z nováčků třeba Luis Salom (Pons HP 40). Třída Moto2 je ale hodně otevřená a není nikde psáno, že titul nemůže vyhrát někdo, kdo mezi jmenovanými sedmi chybí.

Do pořadí v závodech budou promlouvat rovněž nováčci, jako například úřadující mistr světa Moto3 Maverick Viňales (Pons HP 40), Jonas Folger (Argiñano & Gines Racing), Lorenzo Baldassarri (Gresini Moto2), Sam Lowes (Speed Up) nebo také Američan Josh Herrin (AirAsia Caterham Moto Racing).

Japonec Tetsuta Nagashima nahradil u JiR Moto2 Kohta Nozane jemuž zemřel otec a Japonec se rozhodl do šampionátu nenastoupit. V týmu Tech 3 Racing nahradil zraněného Alexe Mariňelarena jeho krajan Ricky Cardus. V kondici není ani Gino Rea, jenž má od testu ve Valencii zlomeny kůstky v nártu nohy, což je poměrně bolestivá záležitost, ale Brit je odhodlán v Kataru závodit.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist