První den Wroomu 2013

V italském lyžařském středisku Madonna di Campiglio se dnes konalo představení továrního týmu Ducati, za který pojedou v sezoně 2013 Ital Andrea Dovizioso a Američan Nicky Hayden.

Ducati Corse nevyhrála od října 2010 ani jeden závod MotoGP, což by se mělo pod novým vedením brzy změnit.

Od 1. ledna má Ducati Corse v Němci Bernhardu Gobmeierovi nového generálního ředitele, který vyměnil Itala Filippa Preziosiho. Ing. Preziosi upadl v nemilost, neboť během dvou let přes obrovské finanční investice nedokázal s Valentinem Rossim prorazit a získal s ním během 35 závodů Grand Prix pouze 3 podiová umístění.

Gobmeier byl ředitelem závodního oddělení v BMW Motorrad a dovedl superbikový tým s Marcem Melandrim a s Leonem Haslamem do absolutní světové špičky. V létě 2012 se BMW rozhodla oficiálně stáhnout ze světového šampionátu a Gobmeier si musel začít hledat jinou práci. 

Wolfgang Dürheimer z představenstva Audi angažoval Gobmeiera, který se nyní u Ducati Corse v Borgo Panigale má postarat o úspěchy v kubatuře MotoGP: "Chceme nejpozději v sezoně 2015 opět bojovat o titul mistra světa", je celkem jasné stanovisko nového majitele Ducati, tedy Audi.

V Madonna di Campiglio se dnes poprvé na veřejnosti prezentoval nový tovární tým Ducati s Dovizioso a s Haydenem. Přítomen byl i generální ředitel Ducati Gabriele del Torchio a také nový ředitel projektu MotoGP v Ducati Paolo Ciabatti, který se tak vrací nazpátek k Ducati: "Máme před sebou hodně práce. Ale uděláme vše pro to, abychom se vrátili nazpět na špici", řekl Ciabatti, který v Flammini Group vedl MS-Superbike.
Zítra budou představeny nové motocykly Ducati Desmosedici GP13 na novou sezonu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist