Produkční Honda, menší tlak na Reddinga

Britský jezdec týmu Marc VDS Racing Scott Redding má nyní šest posledních Grand Prix k tomu, aby si minimálně udržel nebo v lepším případě navýšil svůj náskok ve vedení průběžného hodnocení kubatury Moto2, kde v letošním roce bojuje o titul mistra světa. Brit je nyní pod docela velkým tlakem, čehož by měl být v premiérovém ročníku jezdce MotoGP ušetřen.

Alespoň si to myslí vedení společnosti Honda Racing Corporation (HRC) podle jejichž názoru bude pro Scotta Reddinga premiérový ročník jezdce královské kubatury ideální ve spojení s jejich produkčním kompletem litrové Hondy.

Podle šéfa HRC Shuhei Nakamota bude produkční model Hondy natolik konkurenceschopný, aby Reddingovi umožnil plynulý přechod mezi litrové závodní stroje a zároveň mu dal možnost předvést svůj potenciál před plánovaným přechodem na prototypovou Hondu v roce 2015.
Shuhei Nakamoto to pro Motorcycle News komentoval slovy: „Redding je výborný jezdec a produkční motorka bude pro něho dobrý komplet, aby v příštím roce předvedl svůj potenciál. Přizpůsobit se novým podmínkám obvykle chvilku trvá, i když Marc (Marc Márquez – Repsol Honda) je v tomto směru výjimkou. Jeden rok s produkčním motocyklem bude znamenat menší tlak na Scotta a bude zajímavé sledovat, jak si povede.“

Před závodním víkendem britské Grand Prix přišlo oficiální potvrzení spolupráce mezi Scottem Reddingem a týmem Honda Gresini v jehož barvách Brit pojede premiérový ročník v sedle produkční Hondy. Britský jezdec je nyní lídrem hodnocení Moto2 s náskokem osmatřiceti bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist