Problém Alvara Bautisty

Jorge Martinez se sice dohodl s Ducati, ale stále mu chybí jezdec A Alvaro Butista je mezi mlýnskými kameny.

Proč tedy stále neoznámiil Aspar svého jezdce do MotoGP na rok 2010?

Jeho vyvolenec číslo "1" totiž podepsal tkzv. předsmlouvu se Suzuki a ta na něho nyní uplatňuje nárok. Bautista by měl jet dle této smlouvy v týmu Rizla Suzuki jako týmová "2" vedle Lorise Capirossiho. Pokud by se ale Bautista rozhodl zůstat ve svém staronovém týmu, tak by ho čekala nepříjemná pokuta za porušení smlouvy.


Pokud by ale Suzuki trvala na dodržení smlouvy ze strany Alvara Bautisty, tak by se tento se svým dlouholetým mentorem musel rozejít a v tomto případě připadají ze strany Aspara v úvahu dva kandidáti.


První alternativa je zkušený Toni Elias, současný jezdec týmu Honda Gresini a který už se satelitním motocyklem Alice Ducati vyjel podiové umístění u nás v Brně 2008, když skončil druhý.


Druhým potencionálním kandidátem by pak byl nováček královské kubatury Hector Barbera, který dle všech motocyklových médií je ovšem větším favoritem na uvolněné místo.

Důvod je jasný a Aspar k tomuto tématu říká: "Pokud nebude Bautista volný, tak si vezmu asi Barberu. Je také velmi rychlý, navíc pochází z Valencie, a já mám odtud hodně sponzorů a město Valencia by mohlo peněžně jeho start v MotoGP financovat".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist