Pro závod máme dobrý základ, říká Abraham

Český závodník Karel Abraham nebyl vůbec daleko od šance si vyjet postup do druhé kvalifikace. Nakonec v QP1 obsadil sedmé místo a to znamená, že do závodu odstartuje sedmnáctý.

Jezdec týmu Aspar si před závodem věří, protože s týmem dokázali zapracovat na oblastech, kde ztráceli a to je velmi důležité. V kvalifikaci zajel kolo časem 1'56,786 sekundy a to je hodnota, která mu dodává potřebnou motivaci zajet před domácím publikem co nejlepší výsledek. Samozřejmě také Karel Abraham bude pozorně sledovat jak to v den závodu dopadne s počasím.

„Dnes jsme měli na dráze dobrý den. Bylo hezky a slunečno, možná a trošku moc teplo, ale dokázali jsme tvrdě zapracovat a vyzkoušet různé pneumatiky s kombinacemi nastavení, což se nám zřejmě vyplatilo, protože jsme se zlepšili v oblastech, kde jsme ještě včera ztráceli,“ uvedl Karel Abraham.

„S kvalifikací musím říct jsem spokojený. Zajel jsem 1'56,7s, což je na této dráze opravdu rychlý čas. Bohužel jsem přišel o poslední rychlé kolo, když jsem byl odmávnut jen o sekundu později, ale každopádně jsem spokojený.“

„Podařilo se nám udělat velký pokrok s motorkou, týmem i co se mě týče a myslím si, že máme pro zítřek velmi dobrý základ. Časy na kolo jsou hodně vyrovnané a jen těsně jsme přišli o postup do QP2, takže zítra musíme o to tvrději zabojovat!“
dodal odhodlaně brněnský závodník.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist