Pro Reddinga může být Gabbarini esem v rukávu

Cristian Gabbarini je bývalý šéftechnik týmu Casey Stonera s nímž slavil titul mistra světa v roce 2007 u Ducati a byl také u Australanova druhého triumfu, který získal v roce 2011 v barvách tovární Hondy. Nyní Gabbarini pracuje na vývoji nového motocyklu RCV1000R a bude u premiéry Scotta Redinga v MotoGP.

S odchodem Casey Stonera z motocyklového šampionátu došlo v závěru roku 2012 k několika změnám. U tovární stáje HRC nahradil dvojnásobného šampiona mladý Marc Márquez, který si do týmu přivedl svého šéfmechanika Santi Hernándeze, takže pro Cristiana Gabbariniho nezbylo místo. Začalo se spekulovat o jeho návratu k Ducati, ale to HRC nedopustila a jmenovala ho do pozice technického ředitele, který byl spojovacím článkem mezi týmem a továrnou.
Pro Cristiana Gabbariniho ideální načasování, protože světlo světa spatřil nový motocykl třídy „Open“ RCV1000R a testovacím jezdcem nebyl nikdo jiný než australský šampion Casey Stoner. Spolupráce sehrané dvojice tak pokračovala dál a Honda snad ani nemohla žádat víc. Zájemci o koupi motocyklu jasně viděli, kdo se na vývoji podílí, což byla předem daná záruka kvality.

Jeden z motocyklů Honda RCV1000R bude v nadcházející sezoně sedlat u Gresiniho týmu Scott Redding a právě tento britský talentovaný závodník bude spolupracovat s Cristianem Gabbarinim. Britský jezdec je samozřejmě nadšený a věří, že inženýr Italova kalibru bude neskutečně cennou devizou.
„Jsem tím skutečně nadšený,“ uvedl Scott Redding v rozhovoru pro Motorcycle News. „Myslím, že spolu s ním a mým šéftechnikem Diegem Gubellinim můžeme velmi dobře komunikovat a se všemi chlapy na mé straně garáže vytvořit velmi silný komplet.“

„Pracovat s Cristianem Gabbarinim bude úžasné a vím, že mě může naučit spoustě užitečných věcí, protože spolupracoval s těmi nejlepšími jezdci a velmi dobře ví o čem mluví,“
dodal Scott Redding, jeden z nových jezdců, které v příštím roce uvidíme na startovním roštu MotoGP.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist