Pro příští sezonu zatím nemá Bautista nic jistého

Smlouvu s týmem Fausta Gresiniho má španělský závodník Álvaro Bautista do konce letošního roku a zatím to nevypadá na to, že by u Gresiniho nějak spěchali na její prodloužení. Bautista je po devíti kolech sezony průběžně desátý a vedení týmu, stejně jako Honda, očekávalo od jezdce s továrním motocyklem víc.

Devětadvacetiletý Álvaro Bautista závodí s týmem Gresini od roku 2012. Zatím má na kontě troje umístění na stupních vítězů a jeho nejlepším umístěním v královské kubatuře je celkové páté místo z roku 2012. V polovině letošní sezony je desátý a na první pětku ztrácí sedmačtyřicet bodů.
Na jeho místo u Gresiniho tovární Hondy RC213V je velkým kandidátem současný týmový kolega Scott Redding. Bautista zatím nepodává přesvědčivé výkony a proto už vznikají spekulace o jeho možném odchodu do mistrovství světa superbiků. Tyto spekulace ale Bautista popírá, protože v roce, kdy slaví třicítku by moc rád získal smlouvu na další pokračování v seriálu Grand Prix.
„Hovoříme na toto téma s některými týmy, ale zatím není nic jasné, takže stále hledáme nabídku pro příští rok,“ uvedl Álvaro Bautista, mistr světa třídy do 125ccm z roku 2006. „V této chvíli se chci ale plně koncentrovat na probíhající sezonu a zlepšit cit s motocyklem. Máme teď tři týdny odpočinku, takže se na to podíváme. Chci zůstat součástí MotoGP, protože je nejlepší na světě.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist