Připomenutí na Marca Simoncelliho

Dnes uplynuly čtyři roky od tragické nehody Marca Simoncelliho, který v roce 2011 havaroval v úvodních kolech závodu královské kubatury Velké ceny Malajsie. Italský jezdec tehdy spadl, ale udržel se motorky, která ho obloukem dostala zpátky do závodní stopy pod kola projíždějících jezdců.

V roce 2011 byla Velká cena Malajsie předposledním podnikem sezony. V tréninkové přípravě zajel Marco Simoncelli druhý nejrychlejší čas a do závodu se kvalifikoval na pátou pozici ve druhé řadě. V samotném závodu ale bohužel spadl tak nešťastně, že ho jeho motorka vrátila pod kola projíždějících motocyklů. To se stalo čtyřiadvacetiletému jezdci osudným.

Lékaři o Italův život bojovali přímo na dráze, ale Marco Simoncelli svým zraněním podlehl. Sedmadvacátého října bylo v kostele Santa Maria v Coriano s Marcem Simoncellim poslední rozloučení. Itálie truchlila a na Simoncelliho počest pojmenovali okruh v Misanu. Přesně za rok umístil paddock MotoGP v jedenácté zatáčce okruhu Sepang International pamětní desku.

Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist