Prioritou Hondy je pokračovat s Danim Pedrosou

Během katalánského víkendu Grand Prix hovořil Livio Suppo právě na téma Daniho Pedrosy, jehož smlouva s Honda Racing Corporation (HRC) vyprší koncem roku 2014. Marc Márquez už s Hondou prodloužil a nyní je na stole jednání ohledně jména jeho týmového kolegy.

Osmadvacetiletý Dani Pedrosa přestoupil do královské kubatury v roce 2006 a od té doby je stabilním jezdcem továrního týmu Hondy. Dnes jede v barvách Repsol Hondy devátým rokem a nyní se rozhoduje, zda také jubilejní desátý oslaví společně s týmem, který je v současnosti na špici výsledkových tabulek jak v hodnocení jednotlivců, tak týmů a výrobců.

V počtu vítězství je Dani Pedrosa s celkem pětadvaceti triumfy nejúspěšnějším závodníkem Hondy v éře čtyřtaktní královské kubatury, ale jen jedno jediné se mu do této chvíle nepodařilo a to je vyhrát titul mistra světa. Třebaže byl několikrát hodně blízko, pokaždé byl tím druhým v pořadí.
V Barceloně na téma jeho možného prodloužení smlouvy Livio Suppo uvedl: „Určitě v tomto směru budeme mluvit s Albertem (Alberto Puig je manažerem Daniho Pedrosy). Samozřejmě Daniho prioritou je zůstat tady a prioritou Hondy je udržet Daniho, takže to je třeba udělat. Budeme v tom pokračovat, třebaže tomu dáváme čas.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist