Přímo z Kataru představila Aprilia tým MotoGP

Tovární tým Aprilia Racing Team Gresini představil v Kataru barvy pro sezonu 2020 a to přímo na dráze okruhu Losail International, kde už zítra týmy královské kubatury zahájí třídenní oficiální zkoušky. Zajímavostí je, že součástí prezentace byl italský závodník Andrea Iannone, který má stop od FIM za podezření z dopingu a pokud se v jeho případě něco radikálního nezmění, tak neude v Kataru ani testovat a nebude tam ani závodit. Jezdcem, který Itala nahradí je Bradley Smith. Velké naděje vkládá Aprilia do Aleixe Espargara, který si nový prototyp 2020 velmi pochvaluje.

Pro Aprilii je to šestá sezona po návratu do MotoGP v roce 2015. Italská továrna spojila síly s italským týmem Fausta Grasiniho, takže závody jedou pod hlavičkou Aprilia Racing Team Gresini. Továrními jezdci jsou Aleix Espargaró a Andrea Iannone. Ital má ale pozastavenou činnost od FIM za podezření z dopingu, takže nemůže s týmem testovat ani závodit. Alespoň prozatím. Ital ale do Kataru přiletěl a týmové prezentace se zúčastnil s tím, že na adresu svých kolegů uvedl, že je nesmírně spokojený s prací, kterou do této chvíle odvedli.

Zkušební jezdec Bradley Smith je přesně ten, kdo nyní Iannoneho nahradí. Pro Aprilii velmi těžká situace, ale bohužel nemají na výběr. Smith si teď bude plnit povinnosti testovacího jezdce a společně s Espargarem pak nastoupí na start úvodního podniku sezony v Losail.

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
kopetr přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist