Preziosi: „Všichni pracují pro Rossiho.“

Na dvou závodních okruzích - od sebe hodně vzdálených - tedy v Sepangu a v Jerezu probíhaly minulý týden testy továrního týmu Ducati v kubatuře MotoGP. Na straně jedné tovární piloti Valentino Rossi a Nicky Hayden, na straně druhé pak testovací jezdec Franco Battaini. A vše dohromady "koučoval" Fillipo Preziosi, který byl osobně přítomen ve Španělsku.

Zatímco celý tovární tým Ducati Malboro s Valentinem Rossim a Nicky Haydenem testoval v Sepangu, tak Filippo Preziosi a testovací tým Ducati měli plno práce v Jerezu, kde spolu s jezdcem Francem Battainim tři dny testovali Desmosedici GP11. Fillipo Preziosi dohlížel na testy v Jerezu a přitom zůstávál v častém kontaktu s továrním týmem, aby koordinoval práci inženýrů a napomohl tak co nerychlejšímu vývoji.
„Dnes jsme zakončili třídenní test v Jerezu s testovacím týmem. Intenzivně jsme pracovali s Francem (Battainim), máme za sebou sérii softwarových testů. Byli jsme v těsném spojení s oficiálním týmem v Sepangu a na základě zpětné vazby Valentina a Nickyho jsme paralelně postupovali kupředu, což nám umožní poskytnout konkrétní řešení pro další test v Kataru. Také jsme pokračovali v práci na podvozku a při testování různých možností jsme získali cenné informace a data, se kterými se vrátíme do továrny, abychom je porovnali s daty ze Sepangu. V Malajsii jsme neskončili na pozici, ve kterou jsme doufali, ale měli jsme taky smůlu. Po slibném začátku Valentino onemocněl a ztratil celý den na trati, což ho donutilo vtěsnat zbývající práci do posledního dne. Valentino, Nicky a celý tým na trati pracovali naplno a my jsme dělali to samé. Věříme, že když budeme postupovat stejně a zůstaneme zaměřeni na naše cíle, dokážeme využít potenciál, který tento tým má.“, řekl po testech F.Preziosi.
 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist