Prezident Ducati: Rossi neměl potřebné štěstí

V právě ukončené sezóně jsme si museli zvyknout na nezvyklý obrázek: Rossi poprvé ve své kariéře nevyhrál ani jeden závod a stál pouze jedenkrát na stupních vítězů. Od roku 2012 by to ale mezi Ducati a Valentinem Rossim mělo fungovat podstatně lépe!

Prezident Ducati Gabriele Del Torchio je názoru, že jeho továrnímu týmu MotoGP chybělo v právě skončené sezóně potřebné štěstí. A především tím míní nováčka tohoto týmu Valentina Rossiho, kterému chyběl faktor: "il fattore C". V přeneseném slova smyslu to znamená určitá porce štěstí. 
"Byl to rok vzájemného poznávání", řekl Del Torchio v rámci Bologna Motor Show, kde v tomto týdnu prezentoval nový motocykl Ducati 1199 Paginale: "Musíme se naučit poznat Valentinův jezdecký styl a on se musí naučit poznat nás. Společně jsme ale odvedli perfektní job". Ostatně dle Del Torchia by se to mělo v následující sezóně ještě hodně zlepšit, neboť nová Desmosedici je dle jeho názoru hodně slibující projekt.
Jestli byl Rossi v sezóně 2011 opravdu pronásledován smůlou, musí každý posoudit sám. Devítinásobný mistr světa dojel v prvních 14 závodech Grand Prix vždy do cíle a sbíral tak hodně potřebné mistrovské body. Teprve v posledních třech závodech vyšel "The Doctor" bodově naprázdno, když po pádech neviděl šachovnicový praporek.

Možná ale chyběl Ducati v této sezóně jen jeden jezdec, jehož křestní jméno začíná také na "C"...!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist